Autonieuws

Aston Martin DB9 1M: vind-ik-leuk

Aston Martin besloot om dit keer hun vaste ontwerpers aan de kant te schuiven en Facebook-fans de pen in de hand te duwen. Na veel voorstellen is de DB9 1M het opvallende resultaat.

Steeds meer fabrikanten weten hun trouwe achterban te activeren via sociale netwerken. Aston Martin passeerde een paar maanden geleden de 1 miljoen ‘likes’ op Facebook en beloonde de fans met een ontwerpwedstrijd. Iedereen kon ideeën indienen voor een speciale editie van de DB9. De mooiste voorstellen werden vervolgens voorgelegd aan de vele fans en nu is het zover om het resultaat te onthullen.

Apart
Zoals gezegd werd de vertrouwde DB9 als basis genomen die vervolgens in Facebook-blauw werd uitgevoerd. Twintig inch lichtmetaal is gemonteerd om de zwartgelakte remklauwen te omhullen en het interieur is uitgevoerd in Obsidian Black en Spicy Red. Aan de buitenzijde is veel met witte details gewerkt. Zo is de ‘mond’ rond de grille wit gemaakt en wordt de zijkant gesierd door witte strepen die doen denken aan een windtunnelexperiment. Onder de motorkap werd niets veranderd, het is nog altijd de oude, vertrouwde V12 die daar zijn toeren draait.

Toekomst
Deze auto is bovenal een publiciteitsstunt en zal dan ook niet in productie worden genomen of te koop worden gezet. Hoewel hij ongetwijfeld nog bij een aantal evenementen op zal duiken verdwijnt hij daarna waarschijnlijk in Aston Martin’s museumcollectie.

Gerelateerde artikelen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.