Autonieuws

Jeep Grand Cherokee S-Limited speciaal voor Europa

Hij stond in Genève als een concept maar deze rijk uitgeruste Grand Cherokee komt nu naar Nederland. Ontwikkeld voor de Europese markt is deze S-Limited van alle gemakken voorzien.

In Genève stond Jeep met drie conceptmodellen gebaseerd op de Grand Cherokee, Compass en Wrangler. Van de eerstgenoemde is de concept-badge nu afgehaald want hij staat ongewijzigd in de showroom. De Jeep Grand Cherokee S-Limited onderscheidt zich door zijn rijke uitrusting en sportieve uiterlijk. Dat laatste wordt bewerkstelligd door 20 inch hoogglans zwart lichtmetaal, meegespoten deurhendels, getint glas en een dubbele sportuitlaat. De beroemde grille, spoilers en daklijsten zijn eveneens uitgevoerd in het zwart. In het interieur is vooral gewerkt om aan de hoge Europese kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Een verwarmbaar lederen stuurwiel, kuipstoelen en race-pedalen moeten dit gevoel verder versterken.

Uitrusting
Zoals gezegd is de Grand Cherokee S-Limited rijkelijk voorzien van extra’s. Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Blind Sport detection en Rear Cross-Path detection behoren allen tot de standaarduitrusting. Onderhuids is de auto voorzien van de Quadra-Trac II-vierwielaandrijving die goede off-road-eigenschappen moet garanderen. De nieuwe Quadra-Lift vering kan de bodemvrijheid vergroten in terrein maar ook de auto 3,8 cm verlagen na parkeren om de uitstap te vergemakkelijken, handig.

Dieselen
Rijden in de S-Limited kan alleen op diesel. Hij is voorzien van de door Fiat ontwikkelde 3.0 liter V6 CRD-motor, voorzien van Multijet-technologie. Met een piekvermogen van 241 pk en een koppel van 550 Nm moet deze SUV redelijk vlot van zijn plaats kunnen komen. Het verbruik ligt voor zo’n grote auto relatief laag, elke 100 km wordt er 8,3 liter verbruikt.

Prijs
De Grand Cherokee S-limited staat vanaf € 87.990,- in de prijstlijst. Nieuwe eigenaren kunnen kiezen uit zes kleuren waaronder het zeer stoer klinkende Maximum Steel. Wie echter (een stuk) dieper in de buidel wil tasten voor een Grand Cherokee kan sindskort ook terecht bij de dealer voor de anderhalve ton kostende SRT8 die 465 pk naar het wegdek stuurt.

Gerelateerde artikelen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.