Autonieuws

Renault Twingo afgemeten in de 14% bijtellingcategorie

Renault heeft met wat kleine tweaks de benzineversie van de Twingo eco2 op 102 gram CO2 per kilometer gekregen. Hiermee voldoet de Franse supermini precies aan de eisen om ook na 1 juli BPM en wegenbelastingvrij rond te rijden.

Een aerodynamische achterspoiler was alles dat nodig was om de CO2-uitstoot met 3 gram per kilometer terug te dringen. Met een waarde van 102 g/km valt de benzine-Twingo (net als het diesel-exemplaar) nog net in de categorie die recht heeft op slechts 14% bijtelling en vrijstelling van BPM en wegenbelasting. De 1.2 liter benzinemotor is verder ongemoeid gelaten en produceert nog altijd 75 pk.

Nieuw instapmodel
Het blijft overigens mogelijk om de Twingo op 15 inch lichtmetaal te zetten want de speciale aerodynamische velgen hebben geen nadelig effect op de luchtweerstand. Bijkomend voordeel is dat de vanafprijs ook nog eens 500 euro lager is komen te liggen door de introductie van de Twingo Acces die nog onder de Authentique gepositioneerd wordt. Het model is daardoor voortaan leverbaar vanaf € 7.990,-.

Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.