Autonieuws

Lexus broedt op tweedeurs GS Coupé

Sinds het verdwijnen van de SC 430 twee jaar geleden moet Lexus nee verkopen wanneer gevraagd wordt naar een tweedeurs coupé. Om daarin verandering te brengen broedt het merk momenteel op een coupévariant van de onlangs geïntroduceerde GS-serie. Dat zegt het Amerikaanse InsideLine.

Met de LFA en LF-Fc timmert Lexus op coupégebied momenteel lekker aan de weg, maar in de showrooms merk je daar helaas bar weinig van. Met het wegvallen van de SC 430 heeft Lexus zelfs geen enkele coupé meer in het portfolio. Een nieuwe spannend gelijnde tweedeurs is zodoende best welkom. Ook intern bij Lexus wordt een dergelijk model toegejuicht zo blijkt uit boven tafel gekomen plannen van het merk; ze werken namelijk aan een coupévariant op basis van de nieuwe GS-serie.

V10
Lexus zou Lexus niet zijn als de GS Coupé niet voorzien zou worden van een hybrideaandrijflijn. Verwacht deze dan ook gerust. Maar tevens een hybrideloze krachtbron behoort tot de mogelijkheid. Er gaan zelfs verhalen rond over een extra sportieve uitvoering van de coupé vergelijkbaar met de IS-F. Mogelijk dat de V10 uit de LFA, hetzij in licht geknepen vorm, dienst doet in deze topper. Lexus zelf is niet bereikbaar voor commentaar, maar meerdere bronnen wijzen naar een introductiemoment in de eerste zes maanden van 2013.

Gerelateerde artikelen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.