Autonieuws

Aston Martin AM310 gepresenteerd op Villa d´Este

Rood is de themakleur tijdens Concours d’Eleganza Villa d’Este 2012. Zowel de gisteravond al prijsgegeven BMW Zagato Coupé als deze AM310 van Aston Martin is in dieprood gehuld. Maar ook zilvergrijs had deze mogelijke opvolger van de DBS niet misstaan.

De Aston Martin DBS loopt op zijn laatste benen en de Britten hebben tijdens het Concours d´Eleganza een onverwachte blik in de toekomst gegeven met de AM310. Dit zou namelijk zomaar eens een voorloper kunnen zijn van wat het nieuwe topmodel moet worden in het gamma van de beroemde autobouwer. Deze potentiële DBS-opvolger heeft duidelijk DNA meegekregen van de One-77, de superexclusieve hypercar die in 2009 het levenslicht zag. Vooral de ver doorlopende zij-luchtinlaten en de achterlichten zijn een duidelijke verwijzing naar de One-77. De neus is in lijn met de overige Astons, de koplampen lijken van de Rapide gekopieerd te zijn.

V12-power
Downsizing mag dan een Engels woord zijn, op het Aston Martin-hoofdkwartier is het waarschijnlijk uit het woordenboek geschrapt. Deze concept beschikt namelijk nog altijd over de beroemde V12 die hoogstwaarschijnlijk de 550 pk gaat passeren, details weigert Aston Martin echter te verstrekken. De echte vooruitgang zit hem in de gebruikte materialen. Grote delen van het chassis en het koetswerk is opgetrokken uit koolstofvezel en dat heeft natuurlijk grote voordelen voor zowel stijfheid als gewichtsbesparing. Het interieur van de AM310 heeft Aston Martin angstvallig afgeschermd, de grote veranderingen die hier verwacht worden willen de Britten nog even geheim houden.

Feest
Volgend jaar bestaat Aston Martin 100 jaar en de DBS-opvolger moet hét feestnummer worden. De lancering van het nieuwe model wordt in augustus verwacht zodat de productie in 2013 van start kan gaan. Ondertussen wordt ook nog altijd hard gewerkt aan de opvolger van de DB9, die ook voor het einde van 2013 gepland staat. Dubbel feest dus!

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!

Autonieuws
Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera!
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Zwanenzang: Aston Martin DBS Ultimate

Autonieuws
Zwanenzang: Aston Martin DBS Ultimate
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.