Autonieuws

Offroad in stijl: Land Rover Defender 110 by Piet Boon

Piet Boon heeft wederom zijn penseel aangewend om een Land Rover op te leuken. Lijdend voorwerp was dit keer een Defender 110 die, net als een aantal voorgangers, een typisch Piet Boon-sausje kreeg.

Het is niet de eerste keer dat Piet Boon en Land Rover de handen ineenslaan om exclusieve exemplaren van het Britse offroadmerk te creëren. Vorig jaar werd een Range Rover als basis genomen en daarvoor werd al eens een Defender aangepakt.

Robuust
Nu is de Defender 110 natuurlijk wel een stijlicoon, maar een auto die zich niet leent voor verfijnd design. Piet Boon koos er daarom voor juist de sterke ontwerptaal te accentueren en de robuustheid van het model te benadrukken. Het exterieur, ook de meeste details, worden uitgevoerd in de matgrijze PB metallic lak die de Defender een exclusieve uitstraling geeft. Slechts enkele accenten als de treeplanken en lichtmetalen velgen werden in het zwart uitgevoerd. Het witte dak is een knipoog naar het verleden en brengt tevens de aandacht naar de onderkant van de carrosserie.

Recaro
Dat een robuust uiterlijk niet automatisch primitief betekent toont Piet Boon in het interieur. Nagenoeg alle onderdelen werden opnieuw bekleed en het meest in het oog springen de sportieve Recaro-stoelen bekleed met Elephant Grey-leer. Het resultaat is volgens Land Rover duidelijk herkenbaar als Defender maar met een ‘subtiel-luxueuze uitstraling’.

Uniek
De Land Rover Defender 110 by Piet Boon is vooralsnog een uniek exemplaar en pas bij voldoende interesse gaat er in Gaydon een oplage van tien stuks overwogen worden.

Gerelateerde artikelen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'

Autonieuws
Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.