Autonieuws

Fikse daling in aprilse autoverkopen

De terugloop in autoverkopen ten opzichte van 2011 worden alsmaar groter. Over april bedraagt de daling 13,6 procent. Volgens sommige statistische organisaties is de afzwakking zo stevig dat zij hun prognose voor heel 2012 al hebben bijgesteld.

Afgelopen maand werden er 41.178 nieuwe auto’s verkocht, terwijl dat in april 2011 nog 47.635 waren. In procenten uitgedrukt is dit dus een afname van 13,6 procent. Gerekend over de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 207.673 nieuwe registraties gedaan, ruim twintigduizend minder dan in de periode januari tot en met april van vorig jaar. De totale daling komt hiermee op 8,9 procent, eigenlijk niet eens zoveel meer dan een maand eerder (7,6%) maar voor onder andere marktanalist Aumacon reden genoeg om hun jaarprognose bij te stellen. Dachten ze eerder nog dat autodealend Nederland een half miljoen auto’s zou verkopen in 2012, nu verwachten ze een maximum van 480.000 stuks, het niveau van 2010.

Beste vijf
Niet verwonderlijk, maar toch ook best opmerkelijk is dat de top-5 over april gelijk is aan de eerste vijf over geheel 2012 tot dusver. Volkswagen gaat daarin aan kop met 5.299 registraties in april en 11,4 procent marktaandeel na vier maanden. Peugeot draaide afgelopen maand ook lekker met 3.074 nieuw verkochte auto’s. Over de periode januari tot en met april van dit jaar staat Peugeot echter op plaats drie met een marktaandeel van 7,8 procent. Ford doet het met 7,9 procent van de taart net even wat beter, maar scoorde in april juist iets minder (3.071 stuks). De verkopers bij Renault verkochten afgelopen maand 2.949 nieuwe auto’s, uiteindelijk goed voor een marktaandeel van 6,9 procent, een vijfde stek. Opel neemt plaats vier in (7,4 procent) en zal binnenkort 2.691 nieuwe kentekens uitgeven.

Gerelateerde artikelen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.