Autonieuws

Twee nieuwe Dacia’s in de pijplijn

De lak van de Lodgy is nog niet droog of Dacia zal binnenkort alweer het onderwerp van autonieuws zijn. Naar verluidt presenteren ze namelijk op de Autosalon van Parijs de nieuwe Logan Sedan en een eigen variant op de Renault Kangoo.

Dacia doet het bovenverwachting goed en als de aanwas van dergelijke modellen zo doorgaat krijgt ‘volumemerk’ zowaar een tweede betekenis bij dit Roemeense merk. Vanuit diverse hoeken hebben wij vernomen dat Dacia opnieuw met een model komt waar ruimte en praktische bruikbaarheid centraal staat. De nieuwe Dacia, waarschijnlijk Dokker genaamd, zou net als de Mercedes Citan afgeleid zijn van de Renault Kangoo. Van de Dokker komt zowel een versie op grijs kenteken alsook een personenautovariant en daarmee brengt het merk dan een alternatief voor de Logan MCV die met de komst van de Lodgy uit productie gaat.

Logan Sedan
Ook in de pijplijn en vermoedelijk op de eind september gehouden autoshow in Parijs is de opvolger van de Logan Sedan. Laurens van den Acker is hoofdverantwoordelijk voor de lijnvoering van het nieuwe model en de eerste Dacia naar zijn hand zijn. Een half jaar na het showdebuut staat de marktintroductie gepland, maar het is nog maar de vraag of Renault Nederland de nieuwe Logan gaat voeren. De huidige Dacia Logan heeft al enige tijd onze markt verlaten, niet in de eerste plaats vanwege de kleine vraag naar sedans in Nederland.

Lodgy
Deze week gaan we overigens in Marokko rijden met de nieuwe Dacia Lodgy. Weten hoe dat bevallen is, houd dan deze website in de gaten voor de binnenkort te verschijnen rijimpressie.

Gerelateerde artikelen

Dacia steekt Dokker in Stepway-jasje

Autonieuws
Dacia steekt Dokker in Stepway jasje
> Artikel lezen

Dacia met 400 pk sterke Logan in het STCC

Autonieuws
Dacia met 400 pk sterke Logan in het STCC
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)

Autotests
Eerste rij-indruk Dacia Logan & Sandero (Stepway)
> Artikel lezen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.