Autonieuws

Meer bekend over Volkswagen Golf VII

In aanloop naar de introductie laat Volkswagen steeds meer los over de Golf VII. Een Duits automagazine sprak onlangs met ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg en achterhaalde enkele nieuwe details.

Hoewel we enkele kenmerken van de Volkswagen Golf VII al hadden verkregen via eerdere spionagefoto’s, is het altijd gunstig voor de waarheid als de bevestiging daarvan uit monde van (iemand bij) Volkswagen komt. Zo bevestigt Hackenberg tegenover Auto Motor und Sport dat de Golf VII inderdaad lichtere botten bevat dan zijn voorganger. Hij is tot wel 80 kilogram lichter en daarmee terug op het gewicht van de vierde generatie.

Ook ‘lichter’ design
Dat de Golf op dieet is geweest is tevens terug te zien in het (exterieur)design. De herkenbaarheid daarvan met voorgaande generaties zal weliswaar aanwezig zijn, maar is aanzienlijk scherper en ranker dan voorheen. Dit terwijl de binnenruimte toeneemt en de lengte van het model gelijk blijft. Volkswagen heeft dus meer interieurruimte weten te creëren binnen dezelfde werkruimte. De oorzaak hiervan is het nieuwe MQB-platform waarop de Golf VII staat. Daardoor kan de vooras verder naar voren geplaatst worden wat meer ruimte voor de inzittenden schept. Maar ook de rijeigenschappen zouden erop vooruit zijn gegaan.

Hard van buiten, zacht van binnen
Een lager wagengewicht heeft doorgaans ook effect op het brandstofverbruik, maar de uitlatingen van Hackenberg daarover zijn niet meteen bevredigend. Hij zegt dat ‘de CO2-uitstoot van de dieselversie in de zevende generatie onder 100 g/km zal blijven’, alleen doet de 1.6 TDI in de Golf VI dat ook al (99 g/km). Mogelijk dat het om meerdere TDI-motoren en een nog lagere emissie gaat, maar afgaande op de nieuwe Audi A3 kun je je dit afvragen. Voor 2014 heeft Volkswagen de zuinigste en schoonste Golf met verbrandingsmotor gepland: de hybride met 1.2 TSI. De elektrische E-Golf kunnen we daarna nog verwachten.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.