Autonieuws

Goedkoopste 4x4: Fiat Panda 4x4

De Fiat Panda 4x4 zou eerst alleen als luxe Climbing-versie worden geintroduceerd maar komt nu ook meteen als Profesional op de markt. Deze versie is kariger uitgerust en bovendien ook goedkoper.

Vanuit de professionele hoek is enorm veel interesse getoond in de vierwielaangedreven Panda. Daarom is besloten om het basismodel per direct in het programma op te nemen. Het instapmodel luistert naar de naam Panda 4x4 Professional en staat vanaf € 12.195,- in de prijslijst. De Climbing kost € 12.695,-. Hiermee vormt de Fiat Panda 4x4 het goedkoopste aanbod in het 4x4-segment.
 
Professioneel gebruik
De Fiat Panda 4x4 Professional richt zich met name op de zakelijke rijd(st)er die de Panda puur omwille van zijn vierwielaandrijving aanschaft. Met zijn zwartgekleurde bumpers en stalen wielen met smallere banden is de Panda 4x4 Professional bij uitstek geschikt voor het ruigere terreinwerk zonder dat je al te veel op schade hoeft te letten. De scherpe prijsstelling maakt hem voor bijvoorbeeld het MKB een gewilde knecht. Denk aan bedrijven, instellingen en organisaties die niet altijd met keurig geplaveide wegen te maken hebben. Voor de consument die op zoek is naar een goedkope 4x4 is de Climbing een betere keuze, deze is wat luxer en heeft een meer luxe uitstraling.
 
Veel voordeel van vierwielaandrijving
Beide nieuwe Panda versies worden in eerste instantie geleverd met de 60 pk sterke 1,2 liter FIRE benzinekrachtbron. Deze stuurt het vermogen naar alle vier de wielen via een viscokoppeling. Deze viscokoppeling zorgt ervoor dat de achterwielen een deel van het werk overnemen zo gauw de voorwielen grip beginnen te verliezen. Doorgaans rijdt de Panda 4x4 als een normale voorwielaangedreven auto. Meestentijds wordt tot 98 procent van de krachten (op normaal, stroef asfalt) door de voorwielen op de weg overgebracht. Alleen indien nodig helpen de achterwielen mee. De werking is traploos variabel, tot de krachten uiteindelijk gelijk over de vier wielen worden verdeeld. Dit garandeert niet alleen veel meer tractie bij het optrekken, maar stelt diezelfde voorwielen ook aanzienlijk beter in staat om hun andere (en niet minder belangrijke) taak met verve te vervullen: sturen.
 
Twee uitvoeringen
De 4x4 uitvoeringen van de nieuwe Panda staan bij de dealers vanaf € 12.195,- voor de ‘Professional’. Voor de ‘Climbing’ moet € 12.695,- worden neergeteld. Er is een 1.2 benzinemotor en een 1.3 JTD dieselmotor leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

30 jaar Fiat Panda 4x4 gevierd met Antartica

Autonieuws
30 jaar Fiat Panda 4x4 gevierd met Antartica
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.