Autonieuws

Jaguar presenteert de ultieme XJ

Maak kennis met de ultieme Jaguar, de XJ Ultimate. Volgens het merk verenigt deze super-de-luxe XJ het nuttige met het aangename. Met name de achterpassagiers worden volledig in de watten gelegd.

Jaguar heeft alle registers opengetrokken om de inzittenden in de XJ Ultimate van alle gemakken te voorzien. Zodra de portieren worden geopend lacht de weelde je toe. De standaard achterbank heeft in de XJ Ultimate plaatsgemaakt voor twee individuele achterstoelen. Door een met leder afgewerkte middenconsole worden ze van elkaar gescheiden waarbij Jaguar graag de ambiance van de meest exclusieve privéjets aanhaalt om een vergelijking te maken. De zetels zelf zijn gedrapeerd in semi-aniline leder en meervoudig elektrisch verstelbaar. Bovendien beschikken ze over stoelventilatie, massagefunctie en een verstelbare lendensteun.

Speedboot
Ook de rest van het interieur is geen uitzondering op de rijke Jaguar-traditie van gracieuze vormen en kwalitatief hoogstaande materialen. Zo is op de portierpanelen en in het voorste gedeelte van het interieur ebbenhoutfineer aangebracht in een elegant, symmetrisch Herringbone patroon, een subtiele verwijzing naar de houten romp van klassieke speedboten.

Proost!
Wie super-de-luxe auto’s zegt, zegt champagne aan boord. De aanwezigheid van een (verborgen) kabinet met daarin een set champagne glazen en een tweede kabinet voor een fles gekoelde champagne is dus zo verrassend nog niet, wel cool. Dat de XJ Ultimate inderdaad het praktische combineert met het aangename getuigen de twee geïntegreerde iPads met draadloos toetsenbord. Een exclusief audiosysteem van het Britse merk Meridian staat vervolgens garant voor hoogstaand luisterplezier.

Ovaal
Van buiten is de Jaguar XJ Ultimate onder andere te herkennen aan de unieke 20 inch wielen van het type Maroa en de dubbele ovalen eindpijpen. Onder het Jaguar-logo verraadt een speciale badge nogmaals dat het hier om de absolute topuitvoering gaat. Op de flank van de ventilatieroosters vindt je ‘em ook. Verder beschikt de toplimousine over bijzondere details zoals de lage, met chroom omlijste luchtinlaten aan de voorzijde. Zelfs het onderstel onderging enkele gerichte aanpassingen om maximaal rijcomfort voor de achterpassagiers te kunnen garanderen. Motorisch zal er keus zijn uit de 3.0 liter V6-diesel en de 510 pk sterke 5.0-V8 Supercharged. Enkel het beste van beide brandstofmotoren. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.