Autonieuws

Dit is de nieuwe Seat Leon!

Al lange tijd circuleren er foto´s van de nieuwe Seat Leon op het internet. We kunnen er nu vanuit gaan dat dit inderdaad de nieuwe Seat Leon is, die volgend jaar op de Autosalon van Barcelona zijn debuut beleefd.

De nieuwe Leon lijkt erg veel op de conceptcar Salsa die Seat een aantal jaren geleden heeft geintroduceerd. Deze conceptcar, die te zien is op de onderste twee foto´s, heeft het familiegezicht van Seat onthuld. Dat familiegezicht is met de komst van de Altea en Toledo al in werkelijkheid gebracht en zal ook op de nieuwe Leon te zien zijn.

Invloeden van Alfa
De Leon zoals deze te zien is op de foto´s heeft erg veel weg van de Salsa conceptcar. De lijnen van ontwerper Walter d´Silva komen duidelijk terug in de auto en dat betekent (helaas) dat de achterkant wel erg veel weg heeft van de Alfa 147. De voorkant lijkt op de Altea en Leon en ook de zijkant heeft daar veel van weg.

Onderstel van de Altea/Toledo
Wat afmetingen betreft kan gezegd worden dat de nieuwe Leon op hetzelfde onderstel staat als de Altea/Toledo en dat betekent dat de wielbasis 2,58 meter bedraagt. De Leon wordt 4,32 m lang en 1,46 m hoog waarmee die ruim 10 cm lager is dan de Altea. De Leon zal leverbaar worden als drie- en vijfdeurs.

Voorjaar 2005...
Dat de foto´s beelden zijn van de nieuwe Leon is niet meer te ontkennen. Seat heeft hiermee dezelfde pech als bijvoorbeeld BMW (3-serie) en Citroen (C6) die vroeg voor hun introductie al waren onthuld op internet. Waarschijnlijk zal Seat de nieuwe  Leon presenteren tijdens de Autosalon van Barcelona (mei 2005) maar ook de Autosalon van Geneve lijkt ons een logische plaats.

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.