Autonieuws

Licht gefacelifte Audi Q5 duikt te vroeg op...

De verschillen zijn minimaal, maar dit is echt de vernieuwde Audi Q5. Onder het mom ´never change a winning team´ werd het design op een aantal kleine puntjes bijgeschaafd en de techniek naar een hoger plan getild. Maar daar hebben we ook meteen alles mee benoemd...

De Audi Q5 draait alweer drie jaar mee, maar zijn design is nog altijd modern en representatief. Zodoende werd op de designafdeling bij Audi besloten enkel de grille iets hoekiger te maken, zoals Audi dat tegenwoordig op alle modellen doorvoert, de lichtunits te voorzien van net weer iets modernere LED´jes en ook aan de bumpers her en der wat fijn te slijpen.

Motorennieuws
Het grootste nieuws schijnt onderhuids schuil te gaan. Schijnt, want officieel heeft Audi nog geen enkele informatie vrijgegeven over het model. Uit de wandelgangen hebben we begrepen dat de 2.0 TDI-motor wordt vervangen door een nieuw exemplaar met respectievelijk 150 en 190 pk in plaats van de bekende 143 en 177 pk. De 3.0 TDI zou 5 pk sterker geworden zijn (245 pk) en de 3.2 FSI is vervangen door de 3.0 TFSI met 272 pk.

Audi SQ5
Op het grootste nieuws moeten we nog even wachten; de komst van een tweetal S-modellen. Zowel met een benzine- als met een dieselmotor onder de kap moeten de SQ5 en SQ5 TDI de show gaan stelen tijdens hun debuut op de 24 Uren van Le Mans. Bij de SQ5 schijnt een 333 pk sterke 3.0 TFSI voor het vermogen te gaan zorgen terwijl de diesel de beschikking krijgt over niet minder dan 313 TDI pk´s. Dat wordt smullen!

Gerelateerde artikelen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.