Autonieuws

Nieuwe Porsche Cayenne GTS focust wederom op sportiviteit

“Zitten als in een SUV, maar rijden als in een sportauto”, kopt Porsche boven het persbericht van de Cayenne GTS. Het model vult niet alleen het gat tussen de Cayenne S en de Cayenne Turbo, maar heeft bovendien de meest sportieve focus van allemaal.

Met 420 pk is de V8 in de Cayenne GTS niet de sterkste van het gamma, want de Cayenne Turbo weet het immers tot 500 pk te schoppen. Toch spreekt Porsche van de sportiefste uitvoering binnen de familie. Dit alles heeft te maken met de stuggere demping, het met 24 mm verlaagde onderstel ten opzichte van de Cayenne S en het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM). Een mix die de GTS tot uiterst sportieve prestaties in staat moet stellen. Ondanks dat we de handling nog niet hebben kunnen ervaren spreken de droge cijfers boekdelen: vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 5,9 seconden en een topsnelheid ligt op 261 km/h. Daarmee is hij weliswaar minder snel dan de Turbo, maar de combinatie van factoren moet toch voor de sportiefste beleving zorgen.

Looks van de Turbo
Dat de Cayenne GTS indruk maakt bij de eerste aanblik is niet alleen afhankelijk van de gekozen kleur. Al moet de hier gepresenteerde lime groene Cayenne ongetwijfeld nog even op het netvlies na blijven branden wanneer die je voorbij komt. Eenmaal bekomen van de schrik zal de blik blijven hangen op de voorzijde afkomstig van de Cayenne Turbo, enkele hoogglans zwart gespoten accenten, de prominente zijskirts en de brede wielkasten. De dubbele achterspoiler zal eveneens niet aan je blik kunnen ontgaan. En ondanks dat Porsche er geen foto’s van heeft verspreid heerst ook in het interieur een sportieve sfeer waarbij alcantara de toon zet.

Prijs
De compleet nieuwe Porsche Cayenne GTS beleeft zijn werelddebuut op de Auto China 2012 in Beijing. Vanaf juli zal de GTS bij de dealers staan met een prijskaartje beginnend bij € 121.000,-.

Gerelateerde artikelen

Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
Gelekt: dit is de nieuwe Porsche Cayenne
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.