Autonieuws

Mercedes B- en R-klasse komen in 2005

Op de Salon van Parijs presenteerde Mercedes de B- en R-klasse. Deze twee concepts toonden een blik in de nabije toekomst van Mercedes. De Duitsers geven nu aan dat beide modellen in 2005 op de markt komen.

Sinds 1993 heeft Mercedes een wereldwijde productie toename gezien van ruim 480.000 naar 1 miljoen stuks. Hiermee kan gezegd worden dat de uitgebreide groeistrategie van Mercedes een groot succes is. In die tijd hebben de Stuttgarters maar liefst 23 nieuwe modellen op de markt gebracht. De volgende twee nieuwe modellen zijn deze B- en R-klasse die tijdens de Salon van Parijs als Vision B en Vision R werden gepresenteerd.
 
R-klasse
Mercedes heeft officieel bekend gemaakt dat de R-klasse in productie genomen gaat worden. Tijdens diverse beurzen stond de auto al als Vision GST (Grand Sports Tourer) te pronken. Destijds liet Mercedes al weten dat er productieplannen waren met de auto. Nog niet duidelijk was dat de auto ook naar Europa zou komen. Tijdens de Salon van Parijs werd een Europese variant gepresenteerd waarmee duidelijk werd dat de auto ook naar Europa zou komen. In 2005 ´ie uiteindelijk als R-klasse op de markt komen. De R-klasse houdt het midden tussen een SUV, MPV, stationwagon en zelfs een sedan. Er is plaats voor 6 personen die in drie rijen zitten. Hierdoor is er veel ruimte voor elke passagier. De R-klasse zal een concurrent zijn voor grote MPV´s maar tevens ook voor de SUV´s en stationwagons.
 
B-klasse
De B-klasse werd voor het eerst in Parijs getoond maar er was al veel langer bekend dat hij er komen zou. In principe is het een flinke grotere A-klasse die de concurrentie moet gaan opnemen tegen auto´s als de Renault Scénic, Opel Zafira, VW Touran en Ford Focus C-Max. De B-klasse heeft uiterlijk veel overeen met de A-klasse maar ziet er toch groter en een stukje volwassener uit. De B-klasse zal begin 2005 als officieel productiemodel worden geïntroduceerd en zal snel daarna ook op de markt komen.
 
Zie ook

Gerelateerde artikelen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV
> Artikel lezen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.