Autonieuws

De Citroën Numéro 9 is officieel

Op de Beijing International Auto Show 2012, ook wel Auto China genaamd, zal Citroën de Numéro 9 onthullen, een plausibele voorbode van de toekomstige DS9.

Nadat Citroën aan de hand van twee teasers zelf het startschot gaf voor een stroom aan geruchten en het vervolgens niet bijster secuur omsprong met hun primeur - in hartje Parijs een nieuw model fotograferen vraagt immers om betrapt te worden - is de Numéro 9 nu officieel gepresenteerd.

Metropolis
Met de Numéro 9 Concept warmt Citroën (vooral de Aziaten) op voor de komst van een nieuw vlaggenschip. En dat die er komen gaat, dat staat buiten twijfel. Gregoire Olivier die de scepter zwaait over Citroën in Azië liet vorig jaar al weten dat de in 2010 gepresenteerde Metropolis een al zeer realistisch voorproefje bood voor een topklasse model van Citroën, speciaal voor de Aziatische (lees: Chinese) markt. Deze Numéro 9 vormt daarop dan ook een doorontwikkeling is staat aan de basis van de toekomstige, waarschijnlijk geheten DS9.

Flinke, maar elegante kerel
Het bouwconcept van de Citroën Numéro 9 is een kruising tussen een uit de kluiten gewassen - de lengte meet 4,93 meter - stationwagen en een coupé. Een soort van shooting brake dus waarbij de deurgrepen van de achterportieren overigens wel heel goed verstopt zijn. Ook de breedte van de auto mag er met 1,94 meter zijn, terwijl de hoogte van 1,27 meter juist weer bijzonder laag is. Kortom, een flinke, maar elegante kerel van een auto.

Hybride
Voor de aandrijving zorgt een hybridekrachtbron met daarin een benzine- of dieselmotor, afhankelijk van de markt. In de Numéro 9 is dat een 1.6 THP met 225 pk die de voorwielen aandrijft, terwijl achterin een elektromotor van 70 pk en 200 Nm ligt om de achterwielen aan te sturen. Het gecombineerde vermogen bedraagt 275 pk waarmee in 5,4 seconden naar honderd gesneld kan worden. De topsnelheid van de studie is vastgesteld op 244 km/h. Ondanks deze meer dan keurige prestaties is de ´9´ (op papier) in staat slechts 1,7 l/100 km aan benzine te verbruiken. Dit is wel incluis het nihil verbruik wanneer de auto maximaal 50 kilometer volledig elektrisch heeft gereden. De CO2-uitstoot bedraagt dan ook een erg lage 39 g/km.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.