Autonieuws

Lagere prijs voor vernieuwde Lexus RX450h

Ondanks een opgefrist ex- en interieur daalt het prijskaartje van de vernieuwde Lexus RX 450h. De hybride kan per direct besteld worden voor een bedrag van € 59.950,-.

Een fikse ooglidcorrectie. Zo kunnen we de botox behandeling van Lexus voor de RX 450h het best omschreven. Dit neemt niet weg dat de ingreep voor een stoerdere vormgeving zorgt. Eyecatcher in het geheel is de nieuwe grille die samen met de LED Daytime Running Lights het karakter van de auto bepalen. De LED-koplampen die vanaf Luxury Line standaard zijn, zitten achter helder glas en geven de SUV een moderne uitstraling mee. Nieuw voor de RX 450h zijn 19-inch lichtmetalen wielen met een vers design, net als de komst van vier nieuwe lakkleuren.

Verbeterde ergonomie
Naast een uitbreiding op de exterieurkleuren, zijn er eveneens meer mogelijkheden in de interieurbekleding. Daarnaast monteerde Lexus een nieuw stuurwiel die duidelijke overeenkomsten heeft met die uit de nieuwe GS 450h en breidde de Japanner het instrumentenpaneel uit met een Remote Touch Interface (RTI) van de tweede generatie. Het is eenvoudiger te bedienen dankzij ´s werelds eerste, glijdende joystick die ook als muis voor het multifunctionele display dient. De grafische interface van het display werd bovendien stevig onder handen genomen en is in lijn gebracht met die van de GS 450h. Dat betekent dat er meerdere functies tegelijk te zien zijn, zoals bijvoorbeeld navigatie, audio én de instelling van de climate control.

Sport stand

Om sportief ingestelde consumenten tegemoet te komen heeft Lexus de vernieuwde RX een Sport-stand mee gegeven. Vanaf heden kan de bestuurder met een knop op het stuur kiezen tussen de standen EV (volledig elektrisch), Eco, Normal of Sport. In de laatstgenoemde stand verandert de verlichting van het dashboard van blauw naar rood. Tegelijk bouwen de elektromotoren sneller meer vermogen op waardoor de RX 450h nog directer reageert op het gaspedaal. Daarnaast reageert ook de elektrische stuurbekrachtiging directer en liggen de grenzen van de stabiliteitscontrole en tractiecontrole verder weg.

F Sport Line
Geheel nieuw voor Lexus RX is de komst van de F Sport Line uitvoering. Deze onderscheidt zich van een reguliere RX 450h door het agressief aangezette front, een fikse achterspoiler, verse 19” lichtmetalen velgen en de F Sport badges op de voorschermen. In het speciale F Sport-interieur overheersen de kleuren zwart en witgrijs. De stoelen zijn met zwart leder bekleed en voorzien van contrasterende stiknaden. Technisch optimaliseerde Lexus de actieve stabilisatoren en gaf het de F Sport Line speciale performance dempers mee. Zodoende beschikt de uitvoering over een sportiever weggedrag tezamen met meer stuurgevoel.

Per direct te bestellen
De vernieuwde Lexus RX 450h beschikt over 20% bijtelling en staat vanaf 4 juni in de showroom. De vernieuwde RX 450h kan per direct worden besteld bij de Lexus dealer tegen een vanafprijs van € 59.950,-. De prijzen van de andere uitvoeringen, waaronder de F Sport Line, zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.