Autonieuws

In detail: Ford B-Max

We schonken al meerdere keren aandacht aan de nieuwe Ford B-Max, maar nu beschikken we over alle details. Zoals die van het Easy Access Door System bijvoorbeeld. Maak kennis met de B-Max. In detail.

Volgens Stephen Odell, voorzitter en CEO bij Ford Europa opent het design van de B-Max letterlijk en figuurlijk de deuren voor nieuwe ideeën over de mogelijkheden van compacte auto´s. Odell doelt hier op het vrij unieke Easy Acces Door System, dé noviteit van de nieuwe B-Max. Het systeem bestaat uit conventionele scharnierende voorportieren en schuifbare achterportieren. Belangrijkste detail is dat de traditionele B-stijlstructuur ontbreekt. Dit zorgt voor extra gemak bij het in- en uitstappen (ook in krappe parkeervakken), bijvoorbeeld het vastzetten van kinderen in kinderstoeltjes en het in- en uitladen van boodschappen.

Veiligheid gegarandeerd
De innovatieve deurconstructie zorgde echter wel voor kopzorgen op het gebied van veiligheid. Ford heeft daarom de structuur van de voor- en achterportieren aanzienlijk versterkt en speciale veiligheidsvoorzieningen plus betere vergrendelingsmechanismen toegepast. Met name om de portieren bij een botsing niet los te laten geraken van de koets. 

Flexibele binnenruimte
De nieuwe B-Max is met een lengte van iets meer dan vier meter een kleine 11 centimeter langer dan de vijfdeurs Fiesta en 32 centimeter korter dan de C-Max. Volgens Ford biedt de midi-MPV net als zijn grote broer een intelligent stoelsysteem dat flexibel en eenvoudig in gebruik is. De 60/40-achterbank kan naar eigen zeggen worden neergeklapt met één hand in één beweging. Ook de stoel van de bijrijder kan worden neergeklapt, waardoor van voor naar achter een grote vlakke laadvloer ontstaat. Zelfs uitzonderlijk lange voorwerpen (tot 2,35 meter) zouden in de B-klasse kunnen passen.

Zes motoren
Vanaf de marktintroductie zullen er vier verschillende benzinemotoren leverbaar zijn. Geheel nieuw is de 1.0 liter EcoBoost-motor met 100 of 120 pk waarvan de sterkste een verbruik kent van 4,9 l/100 km met een bijhorende CO2-uitstoot van 114 g/km. De andere beschikbare benzinemotoren zijn de 90 pk sterke 1.4 liter en de 1.6 liter met 105 pk met eventueel de PowerShift-zestrapsautomaat als transmissie.

Twee dieselmotoren
Dieselen kan met twee varianten van de Duratorq TDCi. De 95 pk 1.6 liter levert een CO2-uitstoot van 104 g/km en heeft een brandstofverbruik van 4,0 l/100 km terwijl de 75 pk 1.5 liter dieselmotor voor het eerst verkrijgbaar is in het Europese productaanbod van Ford. Ondanks zijn lagere vermogen stoot hij met 109 g/km lichtelijk meer CO2 uit. Ook het brandstofverbruik van 4,1 l/100 km ligt ietwat hoger.

SYNC
Ford denkt dat bijna de helft van de B-max-klanten een groter model daarvoor heeft gereden. Om in de gelijkblijvende luxe te voorzien is de nieuwe B-Max uitgerust met enkele features die normaliter pas in duurdere auto´s te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld de geavanceerde interface voor spraaksturing, apparaatintegratie en connectiviteit onder de noemer SYNC. Hiermee kunnen gebruikers hun mobiele telefoon en muziekspelers aansluiten via Bluetooth of de USB-poort, handsfree bellen en de muziek en andere voorzieningen spraakgestuurd bedienen. Ook kunnen contactpersonen worden gebeld via gesproken opdrachten en kunnen sms-berichten hardop worden voorgelezen vanaf telefoons die over Bluetooth MAP beschikken. Voor de veeleiser is er vervolgens dan nog een Sony-audiosysteem met acht speakers, het Key Free-systeem, Ford Power Button, een achteruitkijkcamera, een full-size panoramadak en Active City Stop.

Gerelateerde artikelen

Ook Ford B-Max uitgevoerd als ‘Style’

Autonieuws
Ook Ford B-Max uitgevoerd als ‘Style’
> Artikel lezen

Vanzelfsprekend: ook nieuwe neus voor de Ford B-Max

Spyshots
Vanzelfsprekend: ook nieuwe neus voor de Ford B-Max
> Artikel lezen

Euro NCAP zet zes nieuwkomers tegen het beton

Autonieuws
Euro NCAP zet zes nieuwkomers tegen het beton
> Artikel lezen

Voor snelle beslissers: Ford B-Max First Edition

Autonieuws
Voor snelle beslissers: Ford B-Max First Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.