Autonieuws

Citroën presenteert DS4 Racing

Citroën introduceert de tweede DS Racing. Dit is de DS4 Racing en met 256 pk geeft hij een waarschuwing af naar de Volkswagen Golf GTI en consorten.

Citroën wordt zichtbaar meer vrijgelaten door moederbedrijf PSA. Het ene na het ander markante model komt er uit de koker van de Franse fabrikant. Met name de 4-reeks van Citroën breidt hierin in no-time uit. Na de C4, de DS4, de C4 Aircross is dit de DS4 Racing, de heetste variant van het leveringsprogramma.

Uitgeknepen
Met zijn vermogen van 256 pk zal de DS4 Racing één van de meest krachtige hothatches straks te koop zijn. De Golf GTI komt immers niet verder dan 211 pk en de Renault Mégane RS en Ford Focus ST doen het met respectievelijk 250 en 240 pk. De Fransen persen dit vermogen uit de 1.6 THP uit de DS3 Racing en daarmee bedraagt het specifieke vermogen 160 pk per liter!

Opsmuk
Hoewel het officieel nog een conceptcar betreft zal de DS4 Racing ongetwijfeld identiek in productie gaan. Dat betekent ook dat we straks op de weg kunnen gaan geniten van de voorspoiler, diffuser, verbrede wielkasten en smakelijk 19 inch lichtmetalen wielen. Door de spoorbreedte voor en achter met respectievelijk 55 en 75 mm te doen toenemen lijkt de DS4 Racing niet alleen breed, hij is het ook daadwerkelijk.

De Citroën DS4 Racing zal zijn werelddebuut beleven op de Autosalon van Genève. Wij verwachten het model eind dit jaar op de markt.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën hijst DS-modellen in maatpak

Autonieuws
Citroën hijst DS-modellen in maatpak
> Artikel lezen

Vernieuwd motorgamma Citroën DS 4 doet goede zaken; meer 20%'ers

Autonieuws
Motorgamma Citroën DS 4 op de schop; meer 20%'ers
> Artikel lezen

Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.