Autonieuws

Hyundai i30 Wagon laat zich zien

Hyundai heeft het tempo er lekker in zitten. Nog geen half jaar na de nieuwe i30 hatchback presenteren de Koreanen de i30 Wagon. Hyundai claimt hiermee een van de ruimste stationwagon in zijn klasse te hebben.

De nieuwe Hyundai i30 Wagon, voorheen Crosswagon, meet in lengte van 4,49 meter en dat is 185 millimeter langer dan de hatchback en 10 mm langer dan zijn voorganger. De reguliere bagageruimte is er met 113 liter op vooruitgegaan en heeft een inhoud van 528 liter. Daarmee claimt het Koreaanse merk één van de ruimste stations in het C-segment te hebben. Door de achterbank neer te klappen ontstaat er maar liefst 1.642 liter aan stouwvolume terwijl de i30 CW niet verder kwam dan 1.395 liter.

Motoren
De motorenlijn van de i30 Wagon is niet verwonderlijk gelijk aan dat van de vijfdeurs hatchback. Zowel bij het benzine- als het dieselgamma is het instappen in een 1.6 liter viercilinder met respectievelijk 135 en 128 pk. Beide motoren bevatten directe inspuiting en worden gekoppeld aan een handmatige 6-bak. Hoewel emissiewaarden niet vermeld worden kondigt Hyundai alvast aan dat de (voorlopige) instappers in aanmerking komen voor 20% bijtelling.

Augustus
De nieuwe i30 Wagon beleeft zijn werelddebuut op de 82ste Autosalon van Genève die over twee weken aanvangt voor publiek en waar ook zijn evenknie van Kia zal schitteren. De marktintroductie vindt plaats in augustus voor nog onbekende prijzen.

Gerelateerde artikelen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-

Autonieuws
Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-
> Artikel lezen

Hyundai i30 Wagon vanaf € 13 per bagageliter

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.