Autonieuws

Realistische Volvo 3CC Concept

Volvo presenteert in Shanghai een bijzondere maar realistische conceptcar onder de naam 3CC. De Volvo 3CC heeft een 2+1 zits configuratie, elektrische aandrijving en heel veel toekomstpotentieel.

Vanbuiten ziet de 3CC er futuristisch uit en doet de vorm zelfs een beetje denken aan een torpedo. Toch is het een herkenbare Volvo wat met name komt door de grille, de achterlichten en de welving in de zijkant. Met een lengte van 3,89 m, een breedte van 1,62 m en een hoogte van 1,31 m heeft de 3CC redelijk normale afmetingen. Bij het zien van de auto zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen.

2+1 zits interieur
Het interieur van de 3CC is ingedeeld als 2+1 configuratie. Dat wil zeggen dat er voorin plaats is voor twee volwassenen en achterin voor één volwassene of twee kinderen. De deuren scharnieren naar boven wanneer je deze opent en het instrumentenpaneel schuift dan naar voren. Dit zweeft als het ware in het interieur en is voorzien van knoppen die je alleen maar hoeft aan te raken. De voorste stoelen zijn naar voren te schuiven om zo achterin ruim in te kunnen stappen. Het dak bestaat uit drie tranparante panelen waardoor er veel licht is in het interieur.

Elektrische energie
Voor de aandrijving zorgt in dit geval een elektromotor die zorgt voor heel productierijpe resultaten. De topsnelheid is met 135 km/h nog niet hoog maar de acceleratie van 0-100 km/h in 10 seconden is heel netjes. De elektrische energie wordt opgeslagen in lithium-ioncellen die een plaats hebben gekregen in de dubbele vloer van de 3CC. Deze cellen worden opgeladen door energie die vrijkomt bij afremmen. Wanneer de accu´s volledig vol zijn geladen is er een actieradius van 300 km te rijden met de auto. Helaas zal de auto daarna echt aan de lader moeten. Het grote voordeel van de elektromotor is het maximale koppel dat tussen 0 en 3.500 tpm beschikbaar is. Behalve een elektromotor zijn er meerdere motoren in de 3CC toe te passen. Hierdoor heeft Volvo een concept dat is voorbereid op vele brandstoffen waarbij te denken valt aan benzine, diesel, biogas of hybride.

Productie niet ondenkbaar
Prangende vraag is natuurlijk waarom Volvo met een auto als deze komt. Bovendien beweren de heren van Volvo dat de auto zeer realistisch is en het een deur naar de toekomst opent. De 3CC is een ´toekomstbestendig concept´ dat is ontwikkeld in het Volvo Monitoring & Concept Center in Californië. Daar worden vele concepts uitgedacht en loopt men de tijd ver vooruit. Het is goed mogelijk dat deze Volvo 3CC ooit op de weg zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.