Autonieuws

Ook in Genève: Abarth Punto Scorpione

Abarth gaat in Genève helemaal los met exclusieve, gelimiteerde edities. Naast een kluitje unieke Abarth’s 500 staat ook deze Punto Scorpione op de stand van het schorpioenenmerk. Slechts 199 stuks worden ervan gebouwd.

Bijster origineel is de Abarth Punto Scorpione niet gezien hij wel heel erg sterk leunt op de eerder gelanceerde Punto Supersport. Maar zolang Abarth dit soort smakelijke Italianen blijft voortbrengen onthouden wij ons van ieder commentaar. Ook de Punto Scorpione is weer een auto in de categorie hebbe, hebbe, hebbe…

Giftig
Gehuld in glanzend zwart met matzwarte striping en rustend op gitzwarte 18 inch wielen met daarachter felgele remklauwen oogt de Abarth Punto Scorpione uiterst sinister. Binnenin, waar je op prachtige sportkuipen van Sabelt zit, hangt er al net zo duister sfeertje. Onderhuids doet deze Punto al zijn naam ook eer aan. Daar staat een 1.4 Multijet met 180 pk namelijk garant voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 7,5 seconden. De topsnelheid is vastgesteld op 216 km/h.
Om de rijprestaties verder te verbeteren staat de Abarth op de bejubelde FSD-schokdempers van Koni en zorgen geperforeerde remschijven voor en achter met vier klauwen per stuk voor de vertraging.

Gerelateerde artikelen

Ode aan de racerij: Abarth Punto Supersport

Autonieuws
Ode aan de racerij: Abarth Punto Supersport
> Artikel lezen

Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo

Autonieuws
Megagallery: Abarth 500C & Punto Evo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.