Autonieuws

499 stuks van Abarth 695 Tributo Maserati

Je kon erop wachten. In navolging van de gesloten Abarth 695 Tributo Ferrari presenteert Abarth nu de 695 Tributo Maserati op basis van de Abarth 500C. De gelimiteerde oplage bedraagt slechts 499 exemplaren.

Met deze tweede 695 Tributo wil Abarth zoals de modelnaam al verraadt hun band met het merk met de drietand bekrachtigen. Het Maserati-gehalte vind je zoal terug in het wieldesign dat is geïnspireerd op de beruchte vork van Neptunus. Het 17 inch lichtmetaal heet dan ook heel toepasselijk “Neptun”. Exclusief voor de 695 Tributo Maserati is ook de exterieurkleur Pontevecchio Bordeaux, een wijnrode lak die je normaliter enkel op Masearti’s palet aantreft. De stoffen overkapping is altijd antraciet uitgevoerd.

180 pk
Verder beschikt de unieke Abarth 500C over een high-performance remsysteem van specialist Brembo met vier klauwen per remschijf en een speciaal two-stage uitlaatsysteem dat boven 3.000 tpm extra auditief genot garandeert. Lederen bekleding, Xenon-verlichting, een hifi-installatie en her en der een 695-logo zijn tevens bij de ongetwijfeld pittige prijs inbegrepen – zijn Ferrari-neefje kende een prijs van 35 mille exclusief belastingen. Onder de kleine motorkap is de 1.4 liter T-jet actief. Met 180 pk die de viercilinder turbomotor produceert moet de Abarth 695 Tributo Maserati vast uit de voeten kunnen komen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Fiat 500 en 500C niet duurder

Autonieuws
Vernieuwde Fiat 500 en 500C niet duurder
> Artikel lezen

Unieke Fiat 500C voor het goede doel

Autonieuws
> Artikel lezen

Abarth 595 nog giftiger na facelift

Autonieuws
Abarth 595 nog giftiger na facelift
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.