Autonieuws

Dus toch een SUV van Lamborghini?

De geruchten omtrent een nieuwe Lamborghini zijn opnieuw aangewakkerd. Volgens een Italiaans magazine zal het sportwagenmerk op de Beijing Motor Show in april het doek trekken van een SUV. Dus toch?

Lamborghini broedt al enige tijd op een nieuw model naast Gallardo en de Aventador. Het merk leek te dubben tussen vierdeurs coupé en een Sports Utility Vehicle, maar als we het blad Quattroruote moeten geloven wordt het dus die laatste carrosserievariant. Of het derde model van Lamborghini inderdaad een SUV wordt, daar durven wij niet meer ons geld op te zetten na al die geruchten over en weer. Maar gezien de markten waar Lamborghini het meest gewild is het in ieder geval wel de meest logisch keus. In Rusland, China, maar ook India is de vraag naar SUV’s namelijk nog altijd enorm. Bovendien zou het merk met de nieuwbouw van een SUV-achtige meteen al een rake marketingklap uitdelen; de vroegere Lamborghini LM002 was met name in de eerdergenoemde landen erg geliefd onder rijkaards.

Porsche
Over de styling van de Lamborghini’s nieuweling kan men nog weinig zinnigs zeggen. Vanzelfsprekend is dat de auto trekjes zal krijgen van de Aventador. Daarmee lijkt voorlopig ook alles gezegd, al heeft de bron wel zo zijn vermoedens van het eindresultaat gezien de geleidende computerillustratie. Als platform zou die van de Porsche Cayenne gekozen zijn en wat de motoren betreft zijn er volgens het magazine twee opties: een V10 met 575 pk of een variant daarop voorzien van het KERS-hybridesysteem en om en nabij de 700 pk.
Mocht er daadwerkelijk een nieuwe SUV van Lamborghini komen, dan denken wij zelf dat het geen van deze twee suggesties wordt, maar niets minder dan een V12. Die van de Aventador welteverstaan. Die twaalfcilinder heeft Lamborghini immers vanaf de eerste bout nieuw ontwikkeld. Daarnaast zou het ook nog eens historisch verantwoord zijn.
We mikken op een V12, maar een V8 zou ook nog een mogelijkheid kunnen zijn. Want laat Bentley, dat net als Lamborghini ook opereert onder het VAG-concern, nu net onlangs hebben bevestigd met een SUV te komen en te beschikken over een gloednieuwe V8-biturbo. Eén plus één is twee.

Bron: Quattroruote

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.