Autonieuws

Nieuwe Viper in aantocht

De terugkeer van een (Amerikaans) icoon is nabij. Na bijna twee decennia een visueel vrijwel ongewijzigde eerste generatie zal er binnenkort een compleet nieuwe Viper worden gepresenteerd. De teasercampagne rond de bruut is alvast begonnen.

De Dodge Viper is in zijn 19 jarige loopbaan uitgegroeid tot een icoon binnen de automobielindustrie. Wellicht meer gewaardeerd in thuisland Amerika dan in de rest van de wereld is diens karakteristieke, krachtige uitstraling. Een nieuwe generatie kon dan ook niet uitblijven en binnenkort is het dan eindelijk zover. Vermoedelijk wordt de sportwagen in de loop van het voorjaar onthuld.

SRT Viper
Even wennen zal het zijn dat de nieuwe Viper niet langer Dodge Viper heet, maar SRT Viper. Moederbedrijf Chrysler heeft besloten niet langer de Dodge-naam aan de sportwagen te koppelen, maar de afkorting van Street & Racing Technology, de sportdivisie van Chrysler, Jeep en Dodge.
Over de prestaties van de nieuwe Viper gesproken: daarover is helaas nog weinig tot niets bekend. Enkel vermoedens. Sommigen beweren dat er voorin een 6.4 liter HEMI-V8 huist, andere verwachten gewoon weer een machtige V10 met een slagvolume van 8.7 liter. Die laatste is natuurlijk historisch verantwoord, maar ook in Amerika letten ze steeds meer op de kleintjes. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.