Autonieuws

De BMW M535i keert terug in Geneve

Ken je de BMW M535i uit 1980 nog? Sportiever dan een reguliere 5-serie, maar net geen M5. Nou, in zekere mate keert die terug. BMW zal op de Autosalon van Genève namelijk een nieuwe prestatiegerichte productlijn presenteren: BMW M Performances Automobiles.

De dagen van autotuners lijken welhaast geteld te zijn. Meer en meer automerken richten een professionele tuningafdeling op dat vanuit de eigen keuken is opgezet en wordt beheerd. We hebben het dan niet over bijvoorbeeld BMW M, Mercedes-AMG en Quattro van Audi – dat grof geschut op de markt brengt – maar over een op prestaties beluste accessoirelijn dat het gat tussen de reguliere modellen en de absolute kanonnen opvult. Precies datgene waarmee menig zelfstandige tuner zijn brood verdiend.

Ook diesels
BMW M Performance Automobiles is misschien nog wel het beste te vergelijken met Alpina. Ook zij slaan een brug tussen het M-Sportpackage en de hardcore M-modellen van BMW M. Bovendien brengen zijn extra sportieve diesels op de markt wat BMW M niet doet, maar BMW M Performance Automobiles nu precies wel gaat doen. DeX6 M50d zou daarvan wel eens het eerste voorbeeld kunnen zijn. Een grote rol in de nieuwe M-divisie is immers weggelegd voor xDrive, het vierwielaandrijvingsysteem van BMW. Op de Autosalon van Genève meer…

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste technische specificaties nieuwe BMW 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.