Autonieuws

Nieuwe Porsche Boxster onthuld en al geprijsd

Het lijkt wel alsof 2012 het jaar van de cabrio gaat worden. Bij Porsche in ieder geval wel. Want na de onthulling van de nagelnieuwe 911 Cabriolet presenteren ze in Stuttgart nu de nieuwe Porsche Boxster. Ze hebben ook al de prijzen. Begin april staat hij bij de dealer.

De derde generatie van de Porsche Boxster is gespierder, lichter en zuiniger. Uiterlijk zat het met het uitgaande model al goed; de Duitsers hebben zich dan ook geheel beperkt tot het perfectioneren van de lijn. Maar schijn bedriegt. De koets is namelijk geheel nieuw, en vooral een stuk strakker en meer masculien dan voorheen. Dit werd onder andere gerealiseerd door de Boxster kortere overhangen mee te geven en van een meer naar voren geplaatste voorruit te voorzien. Tevens hebben de ontwerpers getracht het silhouet van de sportwagen ‘platter’ te laten ogen.

Carrera GT
Voor wie dat nog beweert: de Boxster is absoluut niet meer ‘het ondergeschoven broertje van…’. Dat komt niet alleen tot uiting in het sterk volwassen geworden exterieur, maar ook binnenin. Het design van de cockpit – dat is afgeleid van de Carrera GT – doet niet onder voor dat van de 911. Kwaliteit, finesse en ergonomie stonden voorop. Verder belooft Porsche meer ruimte voor de berijder en diens eventuele passagier en meer rijplezier en gemak wanneer topless gereden wordt. Het voorste deel van het elektrisch bedienbare cabriodak doet voortaan namelijk ook dienst als afdekkap waardoor het minder tijd vergt om het dak te openen of te sluiten.

Boxster en Boxster S
Direct vanaf de marktintroductie zijn er twee uitvoeringen leverbaar. Zowel de gewone Boxster als de Boxster S krijgt opnieuw een zescilinder boxermotor onder de kap. In de Boxster S heeft die een totale longinhoud van 3.4 liter. Het vermogen bedraagt 315 pk en daarmee is de spurt naar 100 km/h in slechts 5,0 seconden af te raffelen. Tenminste als krachtbron is gekoppeld aan de optionele zeventraps PDK-automaat. Een manuele transmissie is standaard, evenals op de normale Boxster. Die is trouwens goed voor 265 pk uit dezelfde, maar tot 2.7 liter gekrompen motorunit. Accelereren naar 100 km/h verloopt met de optionele automaat in 5,7 seconden. En een viercilinder? Een definitieve mededeling over de komst daarvan laat Porsche vooralsnog in het midden...

Lichter en zuiniger
Compleet nieuw ontwikkeld is het onderstel. De Boxster kreeg een langere wielbasis en breder spoor, maar juist minder kilo’s mee. Hoeveel maakt Porsche niet bekend. Wel vertelt de fabrikant trots dat de Boxster 15 procent zuiniger is geworden ten opzichte van de vorige generatie. Het verbruik is vastgesteld op 7,7 l/100 km voor het basismodel en 8,0 l/100 km voor de Boxster S. Elektromechanische stuurbekrachtiging, een start/stop-systeem en energierecuperatie dragen hier aan bij. Voor een nog betere rijdynamiek biedt Porsche tevens het Sport Chrono Pakket aan. Dit pakket bevat onder meer Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch differentieel op de achteras.

Prijzen
Prijzen zijn er ook al. De nieuwe Porsche Boxster staat vanaf 14 april bij de dealer voor een vanafprijs van € 63.900,-. Dit tarief behoort toe aan de Boxster met handbak. Voor de versie met PDK-transmissie vraagt Porsche 200 euro minder. Hoogstwaarschijnlijk (niet bekend) omdat deze combinatie minder CO2 de wereld inblaast. De nieuwe Boxster S met handbak is er vanaf € 79.400,-. De Boxster S PDK kent een prijs van € 77.500,-.

Gerelateerde artikelen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.