Autonieuws

Opel Mokka

Nu officieel: Opel Mokka

Opel stapt in het segment van de compacte SUV, ook wel crossovers genoemd. Met de Mokka – de naam blijft nog even wennen – zal het de strijd aangaan met voornamelijk de Aziatische concurrentie. De Opel Mokka staat eind 2012 bij de dealers.

Nu officieel: Opel Mokka

/// UPDATE 8 februari 2012: Nieuwe foto´s toegevoegd aan de gallery

Mokka. Het doet direct aan koffie denken. En dat klopt, zegt Opel. Zijn naam is geïnspireerd op de kleine ronde koffiebonen van de befaamde Coffea Arabica-variëteit. Koffiedrankjes op basis van Mokka zijn geraffineerd en verfijnd, met een rijk karakter en vol energie. Je voelt ‘em al wel aankomen, dat is de Opel Mokka volgens de Duitse fabrikant ook.

Krachtig en elegant
Goed, er valt best iets voor te zeggen als Opel het op deze manier uitlegt. Zeker als we naar het design van de Mokka kijken. Het is geen gemakkelijke opgave om een SUV met maar 4,28 meter lengte stoer te laten ogen. Toch is dat prima gelukt, vinden wij. Krachtige en elegante lijnen worden op ludieke wijze gecombineerd en uiteraard is er de typische ‘blade’ in de zijportieren. Samen met de 18 inch lichtmetalen wielen (standaard op de Enjoy en Cosmo) weet de Mokka een positieve eerste indruk te maken.

533 liter
Die indruk wordt in het interieur (foto´s zijn van de Buick Encore, de Mokka´s Amerikaanse afgeleide) alleen maar bevestigd. Inmiddels heeft Opel bewezen mooie interieurs te kunnen ontwerpen die ook nog eens qua bouwkwaliteit en materiaalkeuze erg goed in elkaar steken. Daar lijkt de Mokka geen uitzondering op te vormen. Qua ruimte pretendeert Opel plaats voor vijf volwassenen, negentien kleine dan wel grote opbergvakken en in totaal 1.372 liter aan bagageruimte als de achterbank is neergeklapt. In gewone toestand is er nog altijd 533 liter beschikbaar. Niet mis voor een auto van dit formaat.

Drie motoren
Het motorengamma van de Mokka wordt gevormd door twee benzinemotoren en één diesel. Het benzinegamma start met de 115 pk sterke 1.6 liter viercilinder. De tweede en voorlopig krachtigste benzinemotor is de 1.4 liter turbomotor met 140 pk en 200 Nm. Die is, net als de 1.7 CDTi-dieselmotor met 130 pk  en 300 Nm niet alleen leverbaar met een handgeschakelde zesbak maar ook met een zestraps automaat. Vierwielaandrijving is eveneens een optie.

Moderne features
Als het op uitrusting aankomt weet de Mokka veel features uit grotere Opel’s te lenen. Denk hierbij aan Opel Eye waarbij verkeersborden worden gescand en een achteruitrijcamera om moeiteloos in te parkeren. Tevens zien we de innovatieve Flex-Fix fietsendrager en elektronische engeltjes als ESP, Hill Start Assist, Hill Descent Control, Adaptive Forward Lightning, grootlichtassistent en Lane Deperature Warning.

Snel groeiend segment
Opel verwacht uiteraard veel van de Mokka. Het segment waarin de auto gaat opereren is extreem snel groeiend en fabrikanten als Nissan (Juke) en Skoda (Yeti) scoren er gigantische verkoopaantallen. Als de Opel Mokka vanaf eind 2012 bij de dealers staat hopen de Duitsers daar uiteraard ook een flinke hap van mee te pikken.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Opel-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka
Nu officieel: Opel Mokka

Zoeken

Merk- & modeldossiers