Autonieuws

Dacia Logdy nu in burgerkostuum

Dit is het volgende hoofdstuk in de succesvolle geschiedenis van het tegenwoordige Dacia: de Logdy. Zijn naam moet volgens de Roemeense autobouwer verwijzen naar het Engelse ´lodge´ wat eigenlijk voor een berghut of jachthuis staat. Begrijp jij de overeenkomst?!

Veel informatie wil Dacia nog niet kwijt over haar jongste telg, maar de twee foto´s die we ontvingen spreken boekdelen. De eerder als ijsracer gepresenteerde Lodgy was door zijn enorme spoilerwerk amper op design in te schatten, met deze foto´s wordt het plaatje compleet. En we moeten eerlijk zeggen: voor de prijsbreker die de Lodgy ongetwijfeld gaat worden ziet het model er keurig uit. De Dacia-vormgeving begint steeds meer te evolueren en we zien er zelfs wel iets van de Renault Scénic in terug.

Tweedehands prijsniveau
Dacia laat weten dat het met de Lodgy klanten aan wil gaan spreken die zich normaal op de tweedehands markt moesten storten voor een ruime gezinsauto. Over de prijzen is nog niets bekend, maar deze Lodgy zal dus moeten concurreren met de Scénics, Zafira´s en Picasso´s waarvan de kop ruimschoots af is.

5- en 7-zitter
Binnen de 4,50 meter lengte van de Lodgy plaatst Dacia naar wens twee of drie zitrijen. Zodoende ontstaat er plaats voor respectievelijke vijf en zeven personen. Hoe dat er allemaal uitziet, hoeveel bagageruimte er vervolgens overblijft en welke motoren er in het vooronder komen te liggen houdt Dacia nog stil. Op de Autosalon van Genève gaat het doek officieel van de Lodgy en dan verwachten we alle ins en outs te kunnen melden.

Gerelateerde artikelen

Dacia Lodgy nu ook als stoere Stepway

Autonieuws
Dacia Lodgy nu ook als stoere Stepway
> Artikel lezen

Nieuwe Dacia Sandero in Parijs, Estate in 2013

Autonieuws
Nieuwe Dacia Sandero in Parijs, Estate in 2013
> Artikel lezen

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013

Autonieuws
Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.