Autonieuws

Vernieuwde Toyota Aygo moet succes prolongeren

In 2005 lanceerde Toyota de Aygo. En die werd een ongekend groot succes. De in Europa ontwikkelde en gebouwde Japanner wist de Europese consument te overtuigen van zijn kwaliteiten en Toyota verkocht er 580.000 exemplaren van. De grip op dat goud wil men dan ook niet graag verliezen en daarom presenteert Toyota de vernieuwde Aygo.

Drie jaar geleden onderging de Aygo al een facelift en na ruim zes jaar productie hadden we dan ook wel een compleet nieuw model verwacht. Toyota (en ook Peugeot en Citroën) lijkt daar anders over te denken en houdt het op een facelift. Die moet het model vooral weer in lijn trekken met de nieuwe modellen van de Japanners. Je ziet bijvoorbeeld heel duidelijk de overeenkomsten met de nieuwe Yaris die net een wat hoekiger styling mee heeft gekregen dan bij de vorige generatie Toyota’s. Met een nieuwe bumper, nieuwe grille, LED-dagrijverlichting en aangepaste carrosseriekleuren en wielen moet de Aygo weer fris het nieuwe jaar in.

Afwerkingsniveau
Toyota heeft volgens eigen zeggen de afwerking aan de binnenzijde naar een hoger niveau getild. Niet alleen door nieuwe kleurtjes te voorzien voor de binnenafwerking, maar ook door de bouwkwaliteit bij te werken. Tegelijkertijd wordt de uitrusting wat meer bij de tijd gebracht. Je zal nu onder meer probleemloos je persoonlijke muziekdragers kunnen paren aan de geluidsinstallatie in de Aygo. Een opgewaardeerde isolatie zorgt er voortaan voor dat minder decibels het interieur binnensijpelen. Tegelijk is de afstelling van het onderstel bijgewerkt om wat meer comfort te voorzien.

Eco-versie
Van de 1.0 liter driecilinder benzinemotor met 68 pk heeft Toyota nog wat CO2-uitstoot weten af te snoepen. In combinatie met het verbruik van 4,5 l/100 km profiteert het model daarmee van gunstige belastingmaatregelen. In ons land betekent dat tot 2014 vrijgesteld worden van wegenbelasting en bij zakelijk gebruik maar 14% bijtelling. De transmissie is nog steeds in handen van een vijfbak. Die kan je zelf schakelen of opteren voor een gerobotiseerde versie. In dat laatste geval heb je voortaan ook recht op schakelpeddels achter het stuurwiel.

300 euro goedkoper
Toyota zal de vernieuwde Aygo presenteren op de Autosalon van Brussel. In maart staat het model bij de dealers voor een vanafprijs van € 7.990,-. Daarmee is de auto ook nog eens € 300,- goedkoper geworden.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.