Autonieuws

61.750 euro voor Lexus GS 450h

Bestel op tijd en de nieuwe GS 450h van Lexus is te rijden met 20% bijtelling. Aantrekkelijk? Ja. Maar wat kost ie dan? Nou, vanaf 61.750 euro is deze krachtige, maar toch milieubesparende hybridesedan de uwe.

De Nederlandse importeur levert de nieuwe GS-serie enkel in hybrideuitvoering, maar wel in meerdere uitrustingniveaus. Voor elke model geldt dat ze beschikken over een 343 pk sterke hybride-aandrijflijn waarvan desondanks de gemiddelde uitstoot niet meer bedraagt dan 137 g/km. Dit levert de GS 450h niet alleen een A-label op, maar belangrijker nog een bijtelling van 20% bij zakelijk gebruik. Saillant detail, dit gaat op indien de GS 450h vóór 1 juli 2012 op naam geregistreerd staat. Daarna wordt hij teruggezet naar de bijtellingklasse van 25%.

Prijzen
De Lexus GS 450h is er vanaf € 61.750 en beschikt over zaken als volledig elektrisch verstelbare voorstoelen, gescheiden klimaatregeling, cruise control, een multimediasysteem met 8 inch Remote Touch Interface, Bluetooth-aansluiting en een premium audiosysteem met twaalf luidsprekers. Ook lichtmetalen 17-inch wielen, Bi-Xenon koplampen en LED-achterlichten behoren tot de standaarduitrusting. Wat veiligheidvoorzieningen betreft komt iedere GS 450h onder meer tien airbags, ESP, noodremassistent BAS, elektrische stuurbekrachtiging EPS en Vehicle Dynamics Integrated Management VDIM. Naast het basisuitvoering, die Business Line heet, is het model ook verkrijgbaar als Luxury Line, F Sport Line en President Line. Daarvan bedragen de vanafprijzen respectievelijk 69.750 euro, 76.500 euro en 82.250 euro.

Introductiemodel
Om de lancering van de nieuwe GS 450h (vanaf juni) kracht bij te zetten heeft Lexus een speciale en extra rijk uitgeruste introductie-uitvoering samengesteld, Edition genaamd. Het model is gelimiteerd tot slechts 25 exemplaren en onder meer voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen, Adaptive Variable Suspension, een Comfort Pack met onder meer parkeersensoren voor en achter, lederen bekleding, stoelverwarming, een navigatiesysteem met 12,3 inch kleurenscherm en het Mark Levinson audio-installatie. De prijs bedraagt 72.500 euro.

Gerelateerde artikelen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.