Autonieuws

Volvo V60 Plug-in Hybrid vanaf 65 mille

Volvo bereidt haar nieuwe leasetopper voor op het productiestadium. Voor modeljaar 2013 zullen er in eerste instantie duizend worden geproduceerd om vanaf modeljaar 2014 de productie op te voeren naar vijfduizend per jaar.

Volvo spreekt van haar meest geavanceerde model ooit. En daar is weinig aan gelogen. De V60 Plug-in Hybrid weet schitterende prestaties te koppelen aan een ongekend laag verbruik. Accelereren van 0-100 km/h verloopt namelijk in slechts 6,9 seconden terwijl het gemiddelde verbruik op 1,9 l/100 km ligt. De CO2-uitstoot van 49 g/km zorgt er bovendien voor dat er tot 2014 geen bijtelling over het model verschuldigd is. Wie na 2014 in de V60 Plug-in Hybrid stapt betaalt overigens nog altijd maar 7% bijtelling. Dat betekent maandelijks zo’n 200 euro netto bijtelling. Op een auto van 65 mille ongekend laag!

Pure Limited
Aangezien Volvo in eerste instantie een beperkte productie zal draaien wordt de V60 Plug-in Hybrid enkel in een zeer complete uitvoering verkocht: de Pure Limited. Die is voorzien van lederen bekleding, blauwgrijs hout, Volvo On Call, RTI navigatiesysteem, elektrische verstelbare en verwarmbare stoelen en een schuif-/kanteldak. Er is ook maar één carrosseriekleur: Electric Silver.

Techniek
De techniek van de V60 Plug-in Hybrid bestaat uit een diesel- en een elektromotor die afzonderlijk maar ook gezamenlijk hun werk kunnen doen. De voorwielen worden aangedreven door een vijfcilinder 2.4 liter dieselmotor met 215 pk en 440 Nm gekoppeld aan een zestraps automaat. Op zichzelf al een heerlijke aandrijflijn. De achteras wordt van aandrijving voorzien door een 70 pk sterke elektromotor die stroom krijgt van de 11,2 kWh sterke lithium-ion accu’s onder de bagageruimte.

Power, Hybrid en Pure
Drie verschillende rijmodi bepalen hoe de aandrijving verloopt. In de Power-modus werken de diesel- en elektromotor samen voor zo goed mogelijke prestaties. In de Hybrid-modus werken ze eveneens samen, maar dan om een zo laag mogelijk verbruik te realiseren. Wie puur elektrisch wil rijden kiest voor de toepasselijk genaamde Pure-modus waarbij de auto uitsluitend elektrisch van kracht wordt voorzien. De actieradius bedraagt dan 50 km en opladen duurt 4,5 uur. Maak je overigens geen zorgen want zodra de accu’s leeg zijn schakelt de dieselmotor gewoon bij en kan in theorie 1.000 km worden afgelegd.

Voorloper
Volvo verwacht de V60 Plug-in Hybrid – mede door de lage bijtelling – vooral aan de leasemarkt te zullen verkopen. Nederland krijgt tussen de 5 en 15 procent van de productie voor de komende jaren en loopt daarmee samen met onder meer Zweden, Duitsland, België en Frankrijk voorop wat levering van deze Volvo betreft.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.