Autonieuws

Grijs kenteken blijft gedeeltelijk bestaan

Het kabinet heeft definitief besloten dat het grijs kenteken zal blijven bestaan voor bedrijven. Speciaal voor gehandicapten wordt een uitzondering gemaakt maar particulieren moeten flink gaan betalen.

Hiermee zijn de plannen om het grijs kenteken volledig af te schaffen van de baan. Bedrijven hoeven zich geen zorgen meer te maken en blijven het voordeel op de wegenbelasting behouden. Bovendien hoef je als bedrijf geen BPM te betalen bij de aanschaf van een bedrijfsauto op grijs kenteken. Eerder nog was de overheid van plan het grijs kenteken volledig af te schaffen.
 
Particulieren flink benadeeld
Particulieren die met een grijs kenteken auto rijden, zullen vanaf 1 januari 2005, wel het volledige bedrag aan wegenbelasting moeten gaan betalen. Bovendien zullen zij ook gewoon BPM moeten betalen bij de aanschaf van een grijs kenteken auto. Hierdoor is het voor een particulier financieel niet meer aantrekkelijk om met een grijs kenteken te rijden. Op deze manier wil de overheid het gebruik van een grijs kenteken voor particulieren onaantrekkelijk maken. Toen het grijze kenteken is ingevoerd was het de bedoeling om bedrijven een financieel voordeel te geven. Veel particulieren hebben dit echter ook als een kans gezien maar daar steekt de overheid nu een stokje voor. Het moet de staat jaarlijks maar liefst 300 miljoen euro extra op gaan leveren.
 
Wel meer wegenbelasting
Gehandicapten zullen door de overheid worden uitgezonderd van de regel. Zij zullen gewoon, net als een bedrijf, gebruik mogen blijven maken van het grijs kenteken. Wel zal de overheid jaarlijks tussen de 50 en 100 euro extra aan wegenbelasting gaan heffen op het grijs kenteken (zowel voor bedrijven als voor gehandicapten).

Gerelateerde artikelen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Compacte Volkswagen T-Cross leeft nog

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.