Autonieuws

Abarth 500 Cabrio

Abarth 500 Cabrio Italia: twee voor Nederland

Twee van de slechts 150 te bouwen Abarth 500 Cabrio Italia zijn bedoeld voor Nederland. Aan dergelijke exclusiviteit hangt natuurlijk ook een bijbehorend prijskaartje van € 29.050,-. Let wel, dit is de af fabriekprijs. Inclusief verschuldigde belastingen komt daar nog een kleine vijftien mille bij.

Abarth 500 Cabrio Italia: twee voor Nederland
Zo’n 43.000 euro is een pak geld voor een kleine auto, maar daar krijgt in het geval van de Abarth 500 Cabrio Italia ook best wat voor terug. Abarth viert met het model de 150ste verjaardag van een verenigd Italië en dat uit zich onder meer in de unieke carrosserielak Azzurro Italia 150, de blauwe nationale kleur, 17 inch 10-spaaks velgen met diamant coating en daarachter gele remklauwen, verchroomde spiegelkappen en Xenon-verlichting. Voorin ligt de bekende 1.4 liter turbomotor, goed voor 160 pk en 230 Nm en een acceleratie van 0-100 km/h in 7,6 seconden. De topsnelheid ligt op 206 km/h.

Sabelt
Binnen trakteert het strikt gelimiteerde model op tweekleurig leder, diverse accenten van carbon en prachtige beige ‘Abarth Corsa by Sabelt’-kuipstoelen die ook nog eens 10 kg lichter zijn dan normaal. Via het sierpaneel van het dashboard laat Abarth de blauwe exterieurkleur terugkomen in het interieur. Vervolgens is er op de middenconsole een badge met daarin het serienummer aangebracht om de exclusiviteit van de 500 Cabrio Italia te benadrukken. Aan extra luxe en comfort wordt dan nog zoal automatische climate control, verwarmde buitenspiegels, het Blue&Me handsfree navigatiesysteem en een USB-poort met iPod-connectiveit aangeboden. Standaard is ook een radio/CD/MP3-speler met stuurbediening en een Hi-Fi Soundsystem met vier speakers, twee tweeters en een subwoofer met versterker.

Cadeaus
Voor de twee toekomstige eigenaren die zich straks gelukkig mogen prijzen met de 500 Cabrio Italia heeft Abarth ook nog een extraatje in petto. Zij krijgen naast de sleutels namelijk ook nog een lederen tassenset van Tramontano en een modieuze zonnebril (type Azzurro 150) van Independent Italia overhandigd.
Redactie
Door Redactie
Abarth 500 Cabrio Italia: twee voor Nederland
Abarth 500 Cabrio Italia: twee voor Nederland

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers