Autonieuws

Cadillac onthult XTS, ook voor Nederland

Vanaf het voorjaar van 2012 rolt in Oshawa, Ontario de XTS van de band. Cadillac presenteert hiermee de opvolger van zowel de STS alsook de DTS en opent de aanval op de welbekende Duitse concurrenten.

Cadillac rept over de ‘technologisch meest geavanceerde productieauto in de geschiedenis van het merk’ en maakt daarmee een enorm statement. De Amerikanen willen de aanval openen op de Duitsers die vooral ook in de Verenigde Staten meer en meer marktaandeel winnen ten koste van de eigen fabrikanten. De XTS moet dat tij deels gaan keren.

Coupé-lijn
Hij is groter dan een CTS, maar oogt wel sportief en gedrongen. Een aflopende daklijn creëert het inmiddels welbekende coupé-gevoel als je de zijkant voor het eerst in je opneemt. Voor de rest is het herkenbaar Cadillac met scherpe vouwen, een grote grille en rechtopstaande lichtunits.

Cadillac User Experience
Waar Cadillac het meest trots op lijkt is CUE: Cadillac User Experience. Het in de middenconsole geintegreerde informatie- en mediasysteem herbergt alle entertainmentfuncties en blinkt volgens Cadillac uit wat betreft bedieningsgemak. Bovendien kan het geheel naar wens worden geconfigureerd. Ook relatief uniek is het 12,3 inch instelbare instrumentarium. Het voorziet in grafische displays waarop ondermeer vier instelbare thema’s worden weergegeven, uiteenlopend van minimale tot zeer uitgebreide informatie.

V6
Cadillac levert de XTS (voorlopig) enkel met een 3.6 liter V6 met een vermogen van 305 pk. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat en brengt zijn vermogen over op alle vier de wielen. Cadillac belooft uitstekende rij-eigenschappen mede dankzij de Magnetic Ride Control dempers.

Ruim
Qua ruimte beloven ze bovendien tien centimeter meer ruimte voor de achterpassagiers dan in een 5-serie. Dat komt dus neer op de beenruimte van een 7-serie, S-klasse en A8. Hebben we daarmee meteen de positionering te pakken Cadillac? Met 509 liter is de bagageruimte behoorlijk van formaat. 

Najaar 2012
In de Verenigde Staten en Canada zal de XTS nog voor de zomer bij de dealers staan. Maar hij komt ook naar Europa! De Nederlandse importeur laat weten dat de XTS vanaf het derde kwartaal van 2012 ook hier in de showrooms staat. Prijzen en exacte uitvoeringen laten nog even op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Cadillac CT6 V-Sport hapt naar M5 & co

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt

Autonieuws
Prijzen Cadillac XT5 en CT6 bekend gemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe president, nieuwe Beast. Dit is 'em!

Autonieuws
Nieuwe president, nieuwe Beast
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Cadillac XT5 staat klaar als SRX-opvolger

Autonieuws
Cadillac XT5 staat klaar als SRX-opvolger
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.