Autonieuws

Mitsubishi Colt

En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!

Ondanks een beperkt gamma, zeer uiteenlopende modellen en weinig commotie doet Mitsubishi het nog alleraardigst in Nederland. De ASX is hun verkooptopper, met vlak daarachter de Colt en daarna de Outlander. Vooral de Colt is toe aan vervanging, en laat Mitsubishi de nieuwe generatie daarvan nu net klaar hebben. Ook hint het in Tokyo alvast naar de nieuwe Outlander.

En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!

De ‘Hollandse’ Colt – de huidige wordt in het Limburgse Born geproduceerd – verdwijnt. De nieuwe zal worden gefabriceerd in Thailand. Vanaf eind 2012 rolt die daar van de band, en volgens sommige bronnen enkel als driedeurs. Naar verluidt wordt hier de vijfdeurs hatchback uit het leveringsprogamma geschrapt. Mitsubishi zelf wil hier nog niet over uitweiden. Logisch gezien het feit dat ze de nieuwe Colt (in Japan Mirage geheten) juist met vijf portieren voorstellen.

Gekrompen
Mitsubishi trekt officieel het doek van de nieuwe Colt op de eind deze maand plaatsvindende Tokyo Motorshow. Met een lengte van 3,71 meter is de nieuweling geheel tegen de trend in een stuk kleiner dan zijn voorganger; liefst 17 centimeter levert het model in. Ook de breedte en hoogte zijn afgenomen. Toch claimt de fabrikant dat er nog altijd plaats is voor vijf personen.
Voorin ligt een compacte 1.0 liter driecilinder waarmee de fabrikant mikt op een gemiddelde van 1 op 30. Het beoogde lage verbruik moet bereikt worden door te kiezen voor een CVT als transmissie, het monteren van banden met een lagere rolweerstand en een standaard start/stop-systeem. Emissiecijfers zijn tevens nog niet officieel.

PX-MiEV II
Naast de Mirage wordt de PX-MiEV II Concept in de Japanse metropool voorgesteld. De "II" in de naam staat voor een doorontwikkeling op de twee jaar geleden getoonde plug-in hybride. Qua uiterlijk zou de auto echter nog altijd een mogelijke hint kunnen zijn naar de toekomstige Outlander. Mitsubishi is wat vaag daarover. In de aandrijflijn van de PX-MiEV 2.0 is de 1.6 vervangen door een tweeliter viercilinder, maar nog steeds krijgt deze hulp van twee elektromotoren met ieder een vermogen van 60 kW. De ene doet bovendien dienst op de vooras, de ander achter. Apart hiervan beschikt de PX-MiEV II over nieuw ontwikkeld 4WD-systeem dat losjes is gebaseerd op dat van de Lancer Evolution.
Ondanks de grotere verbrandingsmotor zou het gemiddelde met 1 op 60 hoger liggen dan voorheen. De PX-MiEV II moet nog wel door de officiële verbruikcyclus gehaald worden. De totale actieradius bedraagt in theorie 800 km en enkel op elektrische energie bedraagt de maximaal af te leggen afstand 50 km.

Redactie
Door Redactie
En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!
En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!
En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!
En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!
En daar is de nieuwe Mitsubishi Colt!

Mis geen belangrijk Mitsubishi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers