Autonieuws

Ford Fiesta ST

Ford onthult 5-deurs Fiesta ST

Ook dit is nog een concept, maar de Ford Fiesta ST komt steeds dichterbij. Op de Los Angeles Auto Show toont Ford deze kleine krachtpatser. Ditmaal niet als driedeurs, maar voorzien van vijf portieren. Onderhuids is het recept bekend. Eet smakelijk!

Ford onthult 5-deurs Fiesta ST
Ford weet de laatste tijd de spanning behoorlijk op te bouwen. Men toont een conceptcar, nog eens een conceptcar, dan een bijna productierijp exemplaar en vervolgens moeten we nog vele maanden wachten tot het uiteindelijke model bij de dealers staat. Om ons warm te houden voor de Fiesta ST wordt dit trucje eveneens ingezet. Na zijn debuut op de IAA in Frankfurt toont Ford nu opnieuw een Fiesta ST concept, ditmaal de vijfdeurs versie.

180 pk
Het design is geen verrassing, maar wel even smakelijk als de driedeurs. Er is gekeken naar de Fiesta WRC wat betreft het spoilerwerk en dat pakt lekker uit. Ook onder de kap zien we de gelijkenis met de rallyversie. Het vermogen is met 180 pk weliswaar niet zo hoog als de auto die in de weekenden het WRC-parcours betreedt, maar de 1.6 liter turbomotor weet de Fiesta ST gemakkelijk een topsnelheid van 220 km/h mee te geven. Het koppel bedraagt 240 Nm en binnen zeven seconden bereikt het model de 100 km/h.

Concept
Ondanks dat er nog ´concept´ op de auto prijkt kunnen we er gerust vanuit gaan dat deze Fiesta ST ongewijzigd in productie zal gaan. Volgend jaar is het zover. Dan kunnen we eindelijk weer gaan proeven aan een hete Fiesta!
Redactie
Door Redactie
Ford onthult 5-deurs Fiesta ST
Ford onthult 5-deurs Fiesta ST
Ford onthult 5-deurs Fiesta ST
Ford onthult 5-deurs Fiesta ST
Ford onthult 5-deurs Fiesta ST

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers