Autonieuws

Nieuwe Peugeot 208 komt te vroeg

Tot spijt van Peugeot beschikken we over de eerste afbeeldingen van de nieuwe 208. Het model volgt de in 2006 geïntroduceerde 207 op en zal zijn mannetje moeten staan om het succes van zijn voorganger te evenaren. De eerste tekenen zijn in ieder geval veelbelovend.

In januari 2006 loste de Peugeot 207 de 206 af en nu bijna zes jaar later is het de beurt aan de 208. Het model had echter pas over enkele dagen onthuld moeten worden, maar het internet blijkt de agenda weer eens te snel af te zijn.

Revolutie
Opnieuw maakt Peugeot grote stappen in het exterieurdesign van hun compacte model, net zoals dat van de 206 naar de 207 het geval was. Herkenbaar als Peugeot en modern is de styling van de 208 desondanks zeker, mede dankzij de invloeden van de 508. Fris oogt ook het interieur dat zelfs een tikkeltje futuristisch overkomt. De hooggeplaatste instrumenten en het grote display zijn hier verantwoordelijk voor.

Wegenbelastingvrij
Tezamen met de uitgelekte foto´s zijn ook de eerste technische specificaties meegekomen. De nieuwe 208 wordt leverbaar met zeven motoren, waarvan twee benzinemotoren en vijf diesels. De zuinigste benzine- en dieselkrachtbron hebben een gemiddeld verbruik van respectievelijk 4,3 en 3,4 l/100 km. Wegenbelastingvrij rijden is daarmee binnen handbereik.

Meer informatie over de nieuwe Peugeot 208 verwachten wij op korte termijn.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.