Autonieuws

BMW M

BMW M wil eigen sportauto en Z4 M

De M-modellen worden over overal ter wereld geadoreerd, maar als het aan BMW M ligt zou het graag eens eigen sportauto bouwen. Die vrijheid probeert de ontwikkelingschef van BMW M, Albert Biermann, bij de directie van BMW los te peuteren.

BMW M wil eigen sportauto en Z4 M

Toen AMG de SLS AMG Roadster ontwikkelde kreeg het zonder al te veel bemoeienis de volle medewerking van Mercedes-Benz, of de business case hiervoor nu sluitend was of niet. Bij BMW M ligt dit anders. Zij krijgen die vrijheid niet van het hoofdkwartier. Bij BMW is het een streng beleid dat iedere M geld in het laatje moet brengen. De wens van de M-divisie om een eigen sportauto te bouwen is zodoende nog niet uitgekomen. "Keer op keer kregen we het kostenbatenverhaal hiervoor niet rond, en dan krijg ik het BMW-management simpelweg niet overtuigd", aldus Biermann.

Z4 M
Mocht een eigen sportauto echt geen doorgang krijgen, dan gokt Biermann op een nieuwe Z4 M. Ook dat plan heeft hij namelijk ingediend omdat hij en zijn collega’s er nog altijd van balen dat BMW dit niet nogmaals ziet zitten. Wederom omdat men verwacht dat de investeringen hiervoor niet terugverdiend gaan worden. “Echter de beslissing om geen M-versie van de huidige Z4 uit te brengen is gemaakt zonder business case vooraf”, zegt Biermann. “Er is dus nog hoop door er alsnog een te maken, al zie ik al wel beren op de weg.”

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk BMW-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers