Autonieuws

Mazda CX-5

Mazda CX-5 te koop vanaf 25.990 euro

Nederland is een van de eerste landen waar de CX-5 wordt gelanceerd. In januari arriveert Mazda’s nieuwe crossover bij de vaderlandse dealers, en met een opgegeven richtprijs van ‘net geen 26.000 euro’ is de CX-5 uiterst scherp geprijsd.

Mazda CX-5 te koop vanaf 25.990 euro

De officiële introductie van de Mazda CX-5 staat pas gepland in april 2012. De Nederlandse autopers krijgt echter, als een van de weinige Europese landen, voorrang en kan al eind november met de CX-5 rijden. Ook Autowereld.com is daarbij aanwezig.
Op het moment van schrijven doet de Mazda CX-5 een dealerronde door ons land voorafgaand aan de marktlancering in januari. Informeel is deze bedoeld voor de dealermedewerkers van het merk, maar – heel begrijpelijk – komen hier ook potentieel geïnteresseerden in de CX-5 op af, en met de voornaamste vraag: ‘Wat gaat de auto kosten?’

Tientje eronder
Welnu, Mazda wil nog geen exacte prijzen afgegeven, maar laat al wel vast weten dat de CX-5 te verkrijgen zal zijn voor net geen 26 mille. Een blik in de prijslijst van de bestaande modellen leert dat Mazda, op enkele gevallen na, steevast een ‘tientje’ onder een afgerond bedrag gaat zitten. Zodoende kunnen we dus uitgaan van een vanafprijs van € 25.990,- voor de CX-5.

Zakeneditie
Speciaal voor de zakelijke rijder heeft Mazda de CX-5 Business Edition samengesteld met in het vooronder uiteraard de fiscaal aantrekkelijke tweeliter viercilinder SkyActiv-G benzinemotor. Ondanks z’n 165 pk en 210 Nm is deze voldoende schoon om in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. Zaken als een geïntegreerd navigatiesysteem, Bi-Xenon koplampen, sleutelloze toegang, dodehoekdetectie, rijstrooksignalering, Hill-Launch Assist en sleutelloze toegang zijn standaard.

Redactie
Door Redactie
Mazda CX-5 te koop vanaf 25.990 euro
Mazda CX-5 te koop vanaf 25.990 euro

Mis geen belangrijk Mazda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers