Autonieuws

Volvo V60 plug-in hybride medio 2012 te koop

Volvo had de V60 plug-in hybrid al aangekondigd, maar nu weten de Zweden ook wanneer het model gelanceerd gaat worden. Vanaf de tweede helft van 2012 gaat deze extreem schone V60 in de verkoop.

Volvo zet de BMW 3 Activehybrid een hak door kort na diens introductie te laten weten wanneer hun V60 plug-in hybrid in de showroom staat. In de tweede helft kunnen we terecht bij de dealer voor deze gemiddeld slechts 49 g/km uitstotende V60.

Geen compromissen
De V60 plug-in hybrid is voor zakelijke rijders extreem interessant aangezien de auto geen bijtelling kent zonder concessies te doen op het gebied van prestaties. De V60-hybride beschikt namelijk over een krachtige dieselmotor, 215 pk en 440 Nm sterk, en een elektromotor met nog eens 70 pk en 200 Nm. Accelereren naar 100 km/h verloopt daarmee in minder dan zeven tellen.
Bijkomend pluspunt is dat de V60 gewoon lange afstanden kan afleggen; de actieradius bedraagt zo’n 1.200 km. Enig struikelblok zou de vraagprijs kunnen zijn, want reken erop dat het model niet de goedkoopste V60 zal zijn. Eerder de topper onder het dieselgamma. Verwacht dus een vanafprijs om en nabij de vijftigduizend euro.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.