Autonieuws

Opvolger Ferrari Enzo krijgt V12-hybride

Alle voordelen van een kleinere motor ten spijt, Ferrari lepelt gewoon weer een V12 in hun toekomstige vlaggenschip. Wel krijgt die hulp.

Je zag de klepel natuurlijk al hangen; sportwagenbouwers zoals Porsche en Ferrari experimenteerden in het verleden allebei al met brandstofbesparende technologie als KERS (dat kinetische energie recupereert en om tijdens een later tijdstip een prestatieboost te leveren) en hybridetechnologie. Het is dus slechts een kwestie van tijd voor we dit ook op seriemodellen vinden. Aangaande de opvolger van de Enzo heeft Ferrari hierover alvast iets aan het Amerikaanse Inside Lane laten doorschemeren.

Middenmotor
De nieuwe Ferrari, die in de loop van 2012 al verwacht kan worden, heeft niet alleen een koetswerk opgetrokken uit koolstofvezel, ook is deze gebouwd volgens het middenmotor-principe. Wederom levert een V12 dus de stuwkracht, al wordt deze, om efficiënter te draaien, ondersteund door KERS. Maar die technologie alleen is onvoldoende om de Enzo-opvolger zuinig en schoon genoeg te maken. Een elektromotor, gevoed door een batterij, als hulpmotor moet uitkomst bieden. Inmiddels is Ferrari aan het testen geslagen met deze technologie. Binnenkort dus vast meer hierover.

Gerelateerde artikelen

Ferrari-ontwerper heeft z'n eerste Kode57 Enji al verkocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari Enzo van schroot naar fortuin

Autonieuws
Ferrari Enzo van schroot naar 1,6 miljoen euro
> Artikel lezen

Ferrari Enzo door Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari Enzo door Novitec Rosso
> Artikel lezen

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.