Autonieuws

Ferrari Enzo

Opvolger Ferrari Enzo krijgt V12-hybride

Alle voordelen van een kleinere motor ten spijt, Ferrari lepelt gewoon weer een V12 in hun toekomstige vlaggenschip. Wel krijgt die hulp.

Opvolger Ferrari Enzo krijgt V12-hybride

Je zag de klepel natuurlijk al hangen; sportwagenbouwers zoals Porsche en Ferrari experimenteerden in het verleden allebei al met brandstofbesparende technologie als KERS (dat kinetische energie recupereert en om tijdens een later tijdstip een prestatieboost te leveren) en hybridetechnologie. Het is dus slechts een kwestie van tijd voor we dit ook op seriemodellen vinden. Aangaande de opvolger van de Enzo heeft Ferrari hierover alvast iets aan het Amerikaanse Inside Lane laten doorschemeren.

Middenmotor
De nieuwe Ferrari, die in de loop van 2012 al verwacht kan worden, heeft niet alleen een koetswerk opgetrokken uit koolstofvezel, ook is deze gebouwd volgens het middenmotor-principe. Wederom levert een V12 dus de stuwkracht, al wordt deze, om efficiënter te draaien, ondersteund door KERS. Maar die technologie alleen is onvoldoende om de Enzo-opvolger zuinig en schoon genoeg te maken. Een elektromotor, gevoed door een batterij, als hulpmotor moet uitkomst bieden. Inmiddels is Ferrari aan het testen geslagen met deze technologie. Binnenkort dus vast meer hierover.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers