Autonieuws

Nieuwe Porsche Boxster betrapt. Poedelnaakt!

De nieuwe Boxster is klaar. Een fotograaf van een Amerikaanse autoblogsite betrapte Porsche´s compacte open sportwagen tijdens waarschijnlijk een fotoshoot bedoelt voor promotionele doeleinden.

Op de foto’s zien we een Boxster die duidelijk als zodanig herkenbaar is, maar tevens een auto die stuk volwassener overkomt. Die zelfstandigheid is deels toe te schrijven aan de toegenomen lengte, maar ook aan het algehele design. Dat is volumineuzer dan voorheen wat de Boxster meer body heeft gegeven. Porsche hoopt dat door deze aanpak de Boxster meer als vol wordt aangezien. Zolang het model al bestaat neemt het de underdogpositie van de 911 in, terwijl het rationeel gezien de betere keus is boven de meest legendarische Porsche.

Nieuwe ophanging
Nu het design van de nieuwe Boxster is blootgelegd zijn we des te nieuwsgieriger naar de techniek onderhuids. Verwacht wordt dat de nieuwe Boxster, ondanks dat deze is gegroeid, een fractie lichter is dan zijn voorganger. Niet veel - maximaal enkele tientallen kilogrammen - maar voldoende om de Boxster mede door een nieuwe ophanging beter te laten presteren. De gloednieuwe 911 heeft intussen bewezen dat dit kan zonder noemenswaardig sterkere motoren; de 991 Carrera S klokte namelijk een rondetijd over de Nürburgring van 7:40 minuten, even snel als de 911 (997) in GT3-uitvoering.

Boxermotoren
Boxermotoren zullen opnieuw in de nieuwe Boxster dienst doen, alleen zullen sommige daarvan twee cilinders minder bevatten dan we gewend zijn. Porsche stapt over op de viercilinder, al zal de zescilinder echt niet verdwijnen uit het leveringsgamma. Vermogens beginnen bij zo’n 270 pk. Via een manuele transmissie worden de krachten naar de achterwielen gestuurd. Of dit een handgeschakelde 7-bak, net zoals in de 911, betreft weten we nog niet. De PDK met dubbele koppeling zal in ieder geval weer optioneel verkrijgbaar zijn.

Voor meer foto´s van de nieuwe Porsche Boxster verwijzen we je graag naar Autoblog.com.

Gerelateerde artikelen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.