Autonieuws

Mercedes-Benz B-klasse vanaf € 26.990,-

Vanaf 19 november schittert de nieuwe B-Klasse bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers. De eerste telg van de Mercedes-Benz New Generation Compact Cars is leverbaar vanaf € 26.990,-.

Mercedes-Benz omschrijft de nieuwe B-Klasse als een auto die in alle opzichten ontworpen is voor mensen die vooruit denken. Voorbeeld hiervan zijn de nieuwe benzine- en dieselmotoren die allemaal in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen. Dit is niet alleen te danken aan de krachtbron, maar ook aan de standaard aanwezige, nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak. De eveneens gloednieuwe 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling is optioneel leverbaar.

Veiligheid voorop
De standaarduitrusting van de nieuwe B-Klasse omvat diverse veiligheidsystemen, zoals het COLLISION PREVENTION ASSIST, een radargestuurd ongevallen-waarschuwingsysteem met Adaptive Brake Assist. Dit geavanceerde systeem vermindert het risico op kop-staart botsingen. Ook vermoeidheidsherkenning ATTENTION ASSIST, dagrijverlichting en LED-achterlichten zijn standaard. Verder is elke B-klasse standaard uitgerust met een multifunctioneel driespaaks stuur (12 functies), de centrale COMAND-controller voor het bedienen van diverse functies en het Audio 20 geluidsysteem met CD-speler. Direct bij de marktintroductie is het Ambition-pakket leverbaar. Tegen de meerprijs van € 1.995 wordt de standaarduitrusting uitgebreid met PARKTRONIC parkeerhulp met actieve parkeergeleiding, een met leer bekleed stuur, Cruise Control, Becker MAP®PILOT navigatie en Bi-xenon verlichting.

De nieuwe B-Klasse staat vanaf 19 november bij alle Mercedes-Benz dealers. Van 12-14 oktober vindt bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht een exclusieve preview plaats.

Gerelateerde artikelen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.