Autonieuws

Citroën C4 Aircross

Citroen onthult C4 Aircross

Citroën presenteert een SUV onder de C-Crosser genaamd C4 Aircross. Met een typische Citroën-look, de keuze uit drie motoren en zowel voor- als vierwielaandrijving openen de Fransen hiermee de aanval op het segment van kleine SUV´s annex crossovers.

Citroen onthult C4 Aircross
Dat Citroën, samen met Peugoet overigens, al een tijd werkt aan een kleine SUV is enkel publiek geheim. We hebben al spyshots voorbij zien komen en de Fransen hebben al meerdere malen door laten schemeren dat ze na de Outlander ook graag de ASX van Mitsubishi willen gebruiken. Voor wie het nog niet had gezien, deze C4 Aircross is namelijk, net als de Peugeot 4008, gebaseerd op de ASX.

Citroën-gezicht
Ondanks zijn Japanse genen doet de C4 Aircross aan als een echte Citroën. Maar wat wil je ook met dat imponerende front. Citroën lijkt daarbij een mix te hebben gekozen van elementen van de C-Crosser, de DS-lijn en volgens de fabrikant zelf ook de conceptcar Hypnos. Aan de achterzijde zien we duidelijk het verwantschap met de C4.

Drie motoren
Het motorengamma van de C4 Aircross omvat drie motoren. De eerste is een 1.6 liter benzinemotor met 115 pk en 152 Nm terwijl de andere twee diesels zijn. Beide diesels meten 1.6 liter cilinderinhoud, maar verschillen in vermogen aanzienlijk: respectievelijk 110 en 150 pk.

Vierwielaandrijving
Elektronische vierwielaandrijving is optioneel leverbaar op de C4 Aircross. In dat geval worden standaard de voorwielen aangedreven, maar kan tevens worden gekozen voor permanente vierwielaandrijving of enkel ondersteuning wanneer de situatie daar om vraagt. Wie dat niet wenst kan ook enkel voor de voorwielaangedreven-versie kiezen.

Voorjaar
Vanaf het voorjaar van 2012 zal de Citroën C4 Aircross bij de dealers staan. Prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.
Redactie
Door Redactie
Citroen onthult C4 Aircross
Citroen onthult C4 Aircross
Citroen onthult C4 Aircross

Mis geen belangrijk Citroën-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers