Autonieuws

Vanafprijs voor Citroen DS5

De DS5 is Citroën’s derde model in de luxe DS-lijn en zal rond de jaarwisseling de DS3 en DS4 aanvullen. In de aanloop daarnaartoe is de vanafprijs van de stijlvolle crossover al vrijgegeven. Prijzen beginnen bij € 34.550,-.

Begin deze week maakten we al even dankbaar gebruik van de Citroën DS5 Hybrid4 als shuttle over het gigantische terrein van de IAA in Frankfurt. We hebben zodoende al even van de DS5 kunnen proeven, en meteen laaide ook de discussie op in welk segment het model eigenlijk ingedeeld moet worden. De DS5 heeft de lengte van een sedan hoog in het D-segment, maar de ambiance en de luxe uit het duurdere E-segment. Bovendien is de Fransoos meer een crossover dan een hatchback, en dat laatste concept is vrij bijzonder in deze eerdergenoemde autoklassen. De enige auto die we zo voor de geest kunnen halen die enigszins aan al deze kenmerken voldoet is de Renault Vel Satis. Die Renault is er al niet meer en dus is de DS5 uniek te noemen. Wellicht heeft hij zelfs een compleet nieuw segment aangeboord.

Prijzen
Goed, Citroën prijst de nieuwe DS5 dus op net geen 35 mille. Die geldt uiteraard niet voor de hybideversie. Met 200 pk en desondanks een uitstoot van slechts 99 g/km wordt die motorisering namelijk het topmodel. De vanafprijs van € 34.550,- is van toepassing op de DS5 met 1.6 liter THP-motor, goed voor 155 pk en gekoppeld aan een automaat. De vanafprijs van de Citroën DS5 met 1.6 e-HDi Airdream bedraagt € 34.690,- en is daarentegen gekoppeld aan een gerobotiseerde handbak, bij Citroën EGS geheten. Het dieselblok levert 110 pk en is schoon genoeg om in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. Andere standaard zaken op de DS5 zijn overigens een kofferruimte van 465 liter, lichtmetalen wielen, keyless start, automatische airconditioning, het eTouch-noodoproep/pechhulpsysteem, cruise control, Intelligent Traction Control in combinatie met ESP en Hill Start Assist.

Gerelateerde artikelen

Citroën hijst DS-modellen in maatpak

Autonieuws
Citroën hijst DS-modellen in maatpak
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde (Citroën) DS 5 bekend

Autonieuws
Details vernieuwde Citroën DS 5
> Artikel lezen

Citroën DS5 Hybrid4 alsnog met 14%

Autonieuws
Citroën DS5 Hybrid4 alsnog met 14%
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.