Autonieuws

Ford Focus Wagon en Sedan

Ford presenteert de geheel nieuwe Ford Focus aan de internationale pers en aan het Franse publiek op de Mondial de l’Automobile 2004 in Parijs. Het thema dat Ford heeft gekozen, is – heel toepasselijk – La Collection Focus.

La Collection Focus is de première van de nieuwe generatie Ford Focus als een complete familie van auto´s. Binnen dit thema zullen nieuwe 3-deurs, 5-deurs en Wagon-versies van de nieuwe Focus-serie worden onthuld. Verder vond de voorpremière plaats van de nieuwe 4-deurs Focus, die begin 2005 wordt geïntroduceerd.

“Het belang van de nieuwe Focus voor Ford is niet te onderschatten”, zegt Lewis Booth, Chairman en CEO van Ford of Europe. “Dit geldt niet alleen voor Europa, maar wereldwijd, aangezien de nieuwe Focus het middelpunt vormt van de plannen van Ford in de snel groeiende markten van Zuid-Oost Azië. ”

 “De presentatie van La Collection Focus in Parijs is de eerste gelegenheid voor het grote publiek om kennis te maken met het nieuwe model en daarmee de unieke combinatie van stijl, vakmanschap en betaalbare, relevante technologie, die de nieuwe Focus-familie te bieden heeft. ”, vult Booth aan.

Na zes jaar en een verkoopresultaat van 4 miljoen exemplaren wereldwijd, is de oorspronkelijke Focus nog altijd een van de best verkochte auto´s in Europa en een standaard op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid.

En het model van de nieuwe generatie moet nog meer bieden: meer actief rijgenot voor de bestuurder, en tegelijk verbeteringen in afwerking, ruimte en luxe waarvan alle inzittenden profiteren.

De eerste 3- en 5-deurs exemplaren arriveren half december bij de dealer, gevolgd door de Wagon begin 2005. Later volgen nog een sedan en Coupe Cabriolet. De voordeligste versie, de driedeurs 1.4 Ambiente kost 17.995 euro. Daarmee is de Focus net goedkoper dan concurrenten Golf en Astra. Ford Nederland verwacht in 2005 15.000 exemplaren van de nieuwe Focus te verkopen.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.