Autonieuws

Abarth met drie primeurs in Frankfurt

Ook Abarth geeft acte de presence op de IAA, en wel met drie wereldprimeurs. Feitelijk is het een speciale uitvoering van zowel de 500, 500C en Punto, maar als Abarth iets nieuws te melden heeft blazen we dat graag op.

De eerste van de drie primeurs is de Abarth 500 Cabrio Italia. Dat moet een eerbetoon zijn aan Italiaans design en het 150e jaar van de Italiaanse eenwording. Wel is dan best eigenaardig dat de exterieurkleur Blu Abu Dhabi heet. Maar goed, de speciale 500 Cabrio Italia-badges in mat chroom maken veel goed. Daarnaast is deze 500C uitgerust met getinte achterruiten, een dashboard in dezelfde kleur als de koets, prachtige kuipen van Sabelt en een uitrusting die met onder meer een navigatiesysteem is gespekt. Abarth bouwt slechts 150 genummerde exemplaren en die worden stuk voor stuk gedreven door een 1.4 liter turbomotor met 160 pk en 230 Nm trekkracht, goed voor een top van 211 km/h en een acceleratietijd naar 100 km/h in 7,4 tellen.

Abarth 695 Competizione
Een andere Abarth 500, maar dan de gesloten versie is de 695 Competizione. Deze uitvoering is geïnspireerd op de Abarth 500 Assetto Corsa en eveneens uitgevoerd in twee grijstinten. Het grootste verschil is binnenin te vinden. Net als in een wedstrijdauto zijn er alleen voorzetels (wederom van het merk Sabelt) en op de plaats van de achterbank bevindt zich een rolkooi in koetswerkkleur. Het model is uitgerust met een 1.4 turbomotor, getuned tot 180 pk en 270 Nm. Een elektromechanische versnellingsbak met bediening via flippers aan het stuur is aanwezig voor sneller schakelen. De transmissie kent twee standen: ‘Street’ met automatische schakeling en ‘Track’ voor handmatige bediening. Om het extra vermogen de baas te blijven is de motorophanging en het remsysteem verstevigd.

Abarth Punto Supersport
Tot slot, als primeur nummer drie, de Abarth Punto Supersport. ‘Heritage’ is het thema van deze uniek Abarth Punto met als kenmerk de two-tone Grigio Campovolo kleurstelling, afgewerkt met matzwarte striping over de motorkap en het dak. Het exterieur kenmerkt zich verder door de ‘Supersport’ aanduiding op de spatschermen en de achterzijde, evenals door de matzwarte 18 inch aluminium wielen. Daarachter schuilen de remklauwen en de wielnaven die Abarth-rood zijn geverfd. Tussen de voorwielen ligt een 1.4 Multiair-motor die 180 pk levert en een koppel heeft van 270 Nm. De acceleratie van 0 tot 100 km/h neemt 7,5 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 216 km/h. Binnenin is de Punto Supersport voorzien van ‘Abarth Corsa by Sabelt’ zwartlederen kuipstoelen met rode en gele stiksels en een glanzend zwarte rugleuning met een verlaagd gewicht. Verder verfraaiingen zijn roestvrijstalen pedalen met het Abarth-logo, een lederen stuur dat is afgewerkt met dubbele rode en gele stiksels en het sportieve Jaeger-instrumentarium.

Gerelateerde artikelen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan

Autonieuws
Fiat 500: onderzoeksbureau wakkert perceptie 'vrouwenauto' aan
> Artikel lezen

Rivièra Maison maakt écht vrouwenautootje van Fiat 500

Autonieuws
Fiat 500 Rivièra Maison
> Artikel lezen

Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Autonieuws
Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.