Autonieuws

Chevrolet Miray & Colorado

Europees debuut voor Chevrolet Miray & Colorado op IAA

Op de IAA zal Chevrolet twee opwindende conceptcars tonen. De Chevrolet Miray en Coloroda beleefden eerder dit jaar hun werelddebuut op respectevielijk de Seoul Motor Show en de Buenos Aires International Auto Show en pronken medio september op de beursstand van Chevrolet in Frankfurt.

Europees debuut voor Chevrolet Miray & Colorado op IAA
Chevrolet viert dit jaar haar 100-jarige bestaan en pakt daarmee op de IAA in Frankfurt uit door twee eerder dit jaar gepresenteerde conceptcars in de schijnwerpers te zetten. Volgens Chevrolet is in de afgelopen eeuw een verrassend aantal spectaculaire autodesigns gecreëerd waarbij iconen als de Corvette, Camaro, Belair en Suburban natuurlijk niet ongenoemd mogen blijven. Om te laten zien hoe Chevrolet de komende jaren qua design zal evolueren staan de beide conceptcars in Frankfurt.

Chevrolet Colorado Rally
Het meest realistisch van beide modellen is de Colorado Rally concept. De pickup werd in maart onthuld in Buenos Aires en geeft een voorproefje van Chevrolet’s nieuwe pickup die vermoedelijk ook in Europa op de markt zal komen. Het kenmerkende Chevrolet-design wordt bij het model gecombineerd met praktisch gebruiksgemak en een krachtig 4WD-platform.

Chevrolet Miray
Van heel andere aard is de futuristische Miray. Die moet vooral ons netvlies prikkelen, maar laat daarnaast een moderne aandrijflijn zien. De Miray wordt aangedreven door twee voorin gemonteerde 15 kW elektromotoren waarmee geheel emissievrij kan worden gereden. De carrosserie is gemaakt van met koolstofversterkt kunststof (CFRP - Carbon Fiber Reinforced Plastics) en koolstofvezel zoals we dat recent ook zagen bij de BMW i3 en Audi Urban concept.
Redactie
Door Redactie
Europees debuut voor Chevrolet Miray & Colorado op IAA

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers