Autonieuws

Station Jaguar XF staat op de IAA

Alles wees erop dat een onthulling nog ver weg was, maar onze collega’s bij Autovisie beweren anders. Volgens hen trekt Jaguar op de IAA het doek van de stationwagen op basis van de XF.

Hoewel de komst van een Jaguar XF pakezel is bevestigd is ervan nog geen levend teken gesignaleerd. En dat terwijl Jaguar’s prototypes toch altijd behoorlijk moedwillig voor de camera van onze spionagefotografen verschijnen. Ook toen we laatst rond mochten neuzen in Jaguar´s Research & Development Centre in Whitley werd ons stellig verteld dat we tevergeefs zouden zoeken naar sporen van een Jaguar XF-station. ‘Dat is nog pure toekomstmuziek’ was het antwoord.

Sport Break
Autovisie is intussen anders verteld en Jaguar zou de XF Sport Break – zoals de auto volgens het automagazine gaat heten – zelfs al aan het poetsen zijn voor de naderende IAA in Frankfurt. Meteen hebben we vervolgens een computerimpressie laten maken om je alvast een indicatie te geven wat er zoal te verwachten staan.

Meer succes
Jaguar zal erg blij zijn met de toevoeging van een stationwagen aan het leveringsprogramma. Doorgaans zijn stationvarianten namelijk goed voor zeker 60% van de totale verkopen van een model, zeker in het hogere D- en E-segment. En met de XF sedan reeds als populaire auto kunnen BMW, Audi en Mercedes-Benz dus geduchte weerstand gaan verwachten.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.